Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Barcelona als groepswinnaar verder na zege in San Siro

Laatste update:

De wedstrijd tussen de reeds geplaatste ploegen voor de knock-outfase boeide van begin tot eind. Met Clarence Seedorf en Van Bommel aan de aftrap begon AC Milan sterk, maar het was Barcelona dat na een klein kwartier bij de eerste serieuze kans van de wedstrijd op voorsprong kwam. Lionel Messi bracht de bal op fraaie wijze bij Seydou Keita, die koos voor een harde voorzet. Van Bommel was zo ongelukkig om de harde pass in zijn eigen doel te werken en werd daarmee de tweede speler in de geschiedenis van Milan die een eigen goal maakte in de Champions League, na Franco Baresi zeventien jaar geleden.

Cesc Fàbregas had kort hierna ook direct de tweede Spaanse treffer kunnen maken, maar ramde van dichtbij op Christian Abbiati, waarna Milan zich liet zien. Robinho schoot van dichtbij al op onbegrijpelijke wijze over, voordat Zlatan Ibrahimovic wél wist te scoren. Na een slim passje van Seedorf schoot de Zweed de gelijkmaker binnen tegen zijn voormalig werkgever en voor het eerst sinds 2005 was Ibrahimovic weer eens trefzeker met zijn linkerbeen in de Champions League. Het antwoord van Lionel Messi volgde direct, maar de Argentijn raakte de lat.

Het duel in het San Siro golfde op en neer, maar Barcelona was wel iets sterker en kreeg een kwartier voor rust een penalty. Xavi ging gewillig naar de grond toen hij contact met Alberto Aquilani voelde en verdiende daarmee een strafschop, die in twee instanties werd benut door Messi. De aanvaller kreeg na zijn eerste penalty overigens een gele kaart, omdat hij bij zijn aanloop stil was blijven staan. Christian Abbiati kon David Villa en opnieuw Messi vervolgens nog wel van scoren afhouden en zag Thiago Silva kort voor rust nog een grote kans op de 2-2 krijgen. Hij kopte echter net naast.

Barcelona nam de voorsprong mee de rust in, maar gaf deze kort in de tweede helft uit handen. Kevin Prince-Boateng nam op prachtige wijze de gelijkmaker voor zijn rekening: de middenvelder controleerde een hoge bal acrobatisch en nam het leder vervolgens in één keer achter zijn standbeen mee, waarna een hard schot met buitenkant voet volgde: 2-2. Milan gooide de beuk erin en dat leidde tot irritaties bij Barcelona, dat een halfuur voor tijd echter toch weer op voorsprong kwam. Een steekpass van Messi was perfect op maat voor Xavi, die de vijfde treffer van de avond binnenschoot. Dit bleek de winnende goal te zijn, waardoor Barcelona Groep H wint.

-
De overwinning van Barcelona was terecht

Meer nieuws

De stemmen zijn geteld: winnaars Bronzen Schilden van de vierde periode bekend
0
Sfeer slaat om in interview Ten Hag en Weijland: 'Als jij je werk zou doen...'
17
Potter wekt ergernis op in onderhandeling met Ajax: 'Als je het zo speelt...'
2
Koeman krijgt zijn zin: bondscoaches mogen 26 spelers meenemen naar het EK
1
Speel gratis mee met Unibet's Golden Goal op AZ - FC Twente en win 5.000!
0
Verweij denkt dat Nederlander in beeld komt bij Ajax: 'Er is veel enthousiasme'
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties