Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Barcelona foltert Rayo Vallecano in Camp Nou, Messi breekt record

Laatste update:

De druk stond erop bij Barcelona, dat moest winnen om samen met Atlético Madrid aan kop te blijven van de Primera División. Adriano zorgde echter al zeer snel voor wat opluchting, toen hij in de tweede minuut een bal kreeg van Pedro en doeltreffend uithaalde richting de verre hoek: Alexis hoefde de bal niet eens meer aan te raken. Barcelona zocht na de snelle openingstreffer vol vuur naar een tweede goal, maar stuitte daarbij meermaals op het aluminium naast keeper Rubén.

Messi raakte in de dertiende minuut de rechterpaal, na een mooie lob van Cesc Fàbregas. Pedro deed kort daarna hetzelfde op aangeven van Andrés Iniesta en zag zijn schot via de linkerpaal weg ketsen. Het niet benutten van die kansen kwam Barça bijna duur te staan, want na een zwakke kopbal van Carles Puyol moest Víctor Valdés eraan te pas komen om Joaquín Larrivey van scoren af te houden. De doelman, die in de zomer weggaat, redde vervolgens ook op de rebound van Iaqo Falqué.

Barcelona bleef voorin uitermate dreigend en erg verrassend was het dan ook niet, dat Messi zijn doelpunt nog voor rust meepikte. Rayo leverde de bal op het middenveld zomaar in bij Fàbregas, die Messi al zag wegspringen en hem de bal heerlijk meegaf in de loop. Met een schitterende stift maakte de wereldster vervolgens zijn 336ste doelpunt voor Barcelona: een evenaring van het all time-record van Telmo Zarra bij Athletic Bilbao. Bovendien evenaarde Messi het aantal doelpunten van Real Madrid-legende Alfrédo Di Stefano in de Spaanse competitie: 227 stuks.

Rayo Vallecano wist geen moment aanspraak te maken op een resultaat in Camp Nou. Ook na rust bleven los Franjirrojos onderliggend en amper acht minuten onderweg tilde Alexis de marge verder omhoog tot 3-0. De Chileen ontving de bal erg vrijstaand van Messi, keek hoe Rubén stond opgesteld en maakte het daarna koel af: zijn vijftiende doelpunt van het seizoen alweer. Pedro vergrootte de feestvreugde nog verder door, na een fraaie combinatie tussen Fàbregas en Iniesta, snel 4-0 te maken.

De Spanjaard maakte vervolgens plaats voor Neymar, die zijn comeback maakte na een maand afwezigheid. Hij stond nog maar net in het veld, of de vijfde Barcelona-treffer van de avond lag er al in. Alexis en Messi sneden als een warm mes door de boter in de Rayo-defensie en La Pulga maakte het af met zijn tweede van de avond. Daarmee ging hij Di Stéfano dus definitief voorbij: hij staat nu gelijk met Raúl die er 228 maakte. Zé Castro voorkwam op de doellijn de zesde tegengoal bij Rayo, maar Neymar maakte met een harde knal van twintig meter toch nog 6-0.

-

Meer nieuws

Alex Kroes spreekt zich voor het eerst uit over functiewijziging bij Ajax
6
Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
191
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
12
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties