Barcelona geeft Inter geen kans en gaat wederom aan kop

De heenwedstrijd in het Giuseppe Meazza had geen enkel doelpunt opgeleverd, maar Barcelona toonde zich het meest bereidwillig niet in herhaling te willen vallen. Na dik twintig minuten spelen stonden de Azulgrana reeds met 2-0 voor. Een corner kwam via Thierry Henry bij de tweede paal terecht. Alhoewel Gerard Piqúe flink werd gehinderd, werkte hij toch de 1-0 achter Julio César. Barcelona hield daarna balbezit, maar was tegelijkertijd beducht voor een tegenaanval van Inter.

Met name Pedro was voor de defensie van Inter een ware plaag. De aanvaller nam in de 25e minuut de 2-0 voor zijn rekening. Na een goede actie van Dani Alves aan de rechterkant kon Henry zijn voorzet niet verzilveren, maar Pedro stond wel op de juiste plaats. Pas in de slotfase van de eerste helft deed Inter een vergeefse poging om de nadelige marge te verkleinen. Dejan Stankovic en Diego Milito slaagden er niet in Víctor Valdés te verschalken. Een redding van César op een kopbal van Seydou Keita was het slotakkoord van de eerste helft.

Guardiola keek tevreden toe hoe zijn ploeg zonder belangrijke krachten als Messi en Ibrahimovic in staat was de landskampioen van Italië aan banden te leggen. Enkele minuten na rust vroegen de Nerazzurri om een strafschop. Na een snelle tegenaanval wilde Samuel Eto'o op doel schieten, maar werd hij gehinderd door Dani Alves. Scheidsrechter Massimo Busacca zag niets in de protesten van de Kameroener. De reactie van Barcelona liet niet lang op zich wachten. César bracht redding op een kopbal van Pedro op aangeven van Alves.

De wedstrijd ging in het laatste half uur over en weer, maar de echte spanning ontbrak. José Mourinho koos ervoor om Mario Balotelli in het veld te brengen voor Stankovic, maar de jonge Italiaan kon niets aan de verhoudingen op het veld veranderen. Eto'o speelde een ongelukkige wedstrijd in zijn terugkeer in het Camp Nou. Tekenend was zijn actie in de 69e minuut. In plaats van zelf te schieten gaf hij een voorzet die over de zijnlijn ging.

Door de overwinning gaat Barcelona in Groep F met acht uit vijf aan kop. Rubin Kazan en Internazionale verzamelden tot dusver twee punten minder, terwijl Dynamo Kiev vijf uit vijf heeft. In Oekraïne moeten de Spanjaarden zich definitief verzekeren van een langer verblijf in het prestigieuze toernooi. Inter en Rubin strijden in Milaan eveneens om een toegangsbewijs voor de volgende ronde.