Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Barcelona gewaarschuwd inzake kwestie-Depay: 'Nee, nee, echt niet'

Laatste update:

Joris Evers, hoofd communicatie van La Liga, verduidelijkt één en ander in gesprek met de NOS. "Wij hebben een financieel controlesysteem dat verder gaat dan het Financial Fair Play (FFP) van de UEFA. Daar kijkt men pas achteraf naar het financiële beleid van een club. Wij doen dat aan de voorkant. Vanaf de start van het seizoen al." Bij de start van het nieuwe seizoen krijgen alle Spaanse clubs een digitaal overzicht aangeleverd. "Clubs loggen in en zien direct de pot met geld die zij mogen besteden aan spelers en stafleden. Hoe hoog of laag dat bedrag is, heeft te maken met de bedrijfsresultaten over de afgelopen vijf jaar."

"Wanneer een speler aangetrokken wordt, moet een club alle details invoeren in het systeem en zien ze automatisch hoeveel er nog over is van het spelersbudget", voegt Evers daaraan toe. De cijfers voor dit seizoen zijn nog niet openbaar gemaakt, maar de verwachting is dat Barcelona niet veel te besteden zal hebben. De Catalanen gaven in de jaargang 2019/20 maar liefst 656 miljoen euro uit. De uitgaven in het Camp Nou zijn sowieso exorbitant te noemen. Op jaarbasis is men een half miljard euro aan salarissen kwijt, terwijl daarnaast in vier seizoenen tijd circa negenhonderd miljoen euro werd gespendeerd aan nieuwe spelers.

Spaanse bond houdt transfer Depay naar Barcelona voorlopig tegen

De miljoenentransfer laat voorlopig op zich wachten.Lees artikel

De coronacrisis heeft eveneens gevolgen voor Barcelona op financieel gebied. De inkomsten liepen met dertig procent terug, wat neerkomt op een bedrag van driehonderd miljoen euro. Mede hierdoor kregen de spelers van de A-selectie het verzoek om tijdelijk zeventig procent van het salaris in te leveren. Al met al is het aantrekken van Depay, voor wie dertig miljoen euro moet worden overgemaakt naar Lyon, nog een hele klus. "Er moeten eerst spelers weg", zei Ronald Koeman bij FOX Sports. Alle clubs in LaLiga zijn de afgelopen maanden financieel geholpen door de staat. De afspraak is daarbij gemaakt dat een transfer pas mag worden afgerond als daar honderd procent extra inkomsten tegenover staan. Omdat Depay Barcelona dertig miljoen euro kost, moet de club op papier aantonen dat het zestig miljoen euro heeft ontvangen. Pas dan mag er dertig miljoen euro worden uitgegeven op de transfermarkt.

Evers benadrukt dat de controle streng is en dat de Spaanse clubs niet hoeven te rekenen op coulance vanwege de aanhoudende coronacrisis. "Nee", benadrukt de Nederlandse bestuurder, die de clubs gelijk waarschuwt inzake eventuele creatieve oplossingen om de regels te omzeilen. "Nee, nee, echt niet. Als ze dat doen, hebben onze analisten dat zo door." De communicatiemanager van LaLiga drukt de Spaanse clubs op het hart om naar gerichte oplossingen te zoeken. "Besef goed. Dit is door de clubs zelf bedacht als een reactie op een periode waarin salarissen niet meer konden worden uitbetaald en grote beloftes niet werden nageleefd. Niemand wil ooit meer terug naar die situatie."

Meer nieuws

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
26
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
147
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
342
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
14
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
45

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties