Barcelona haalt uit en lijkt klaar voor bezoek van Manchester City

Barcelona rekende al in de eerste helft af met Deportivo, maar de ruststand van 3-0 kwam enigszins moeizaam tot stand. De bezoekers uit Galicië begonnen goed aan het duel en waren in de eerste twintig minuten gelijkwaardig aan het team van Luis Enrique. Rafinha nam de Catalanen echter vervolgens op sleeptouw. Na een goede combinatie van Barcelona had Germán Lux geen antwoord op de inzet van de Braziliaan met rechts; 1-0.

Barcelona bleef druk zetten en zorgde vooral de linkerkant voor gevaar, met Arda Turan en Rafinha. De Braziliaan nam in de 37e minuut ook de 2-0 voor zijn rekening. Lux had een antwoord op een kopbal van Gerard Piqué, maar de rebound was een prooi voor Rafinha. Twee minuten voor rust maakte Suárez er 3-0 van. Na een combinatie met Neymar ontdeed de Uruguayaan zich van zijn tegenstander en werkte hij het leer in het doel van de Galiciërs.

Suárez keerde na rust niet meer terug op het veld. In verband met de naderende Champions League-verplichtingen met het Manchester City van Josep Guardiola mocht Paco Alcácer in de tweede helft zijn opwachting maken. In de 58e minuut verscheen de 4-0 op het scorebord; een doelpunt van de nog geen drie minuten eerder ingevallen Messi. De gifbeker was echter nog niet leeg voor Deportivo: in de 67e minuut mocht Laure inrukken wegens grof spel.

De laatste twintig minuten waren een monoloog; Barcelona zocht naar een vijfde goal, maar het ontbrak aan precisie en daadkracht. Lux moest redding brengen op een inzet van Messi, zag hoe een poging van Arda maar net naast ging en had geluk dat een schot van Alcácer tegen het aluminium ging. Hoe laatstgenoemde het ook probeerde, de bal ging er maar niet in en dus wacht de aanvaller nog altijd op zijn eerste goal als Azulgrana. Ryan Babel deed bij Deportivo alleen het laatste half uur mee.

Nog nooit eerder maakte een LaLiga-speler liefst 180 competitietreffers in eigen huis: Lionel Messi (180), Zarra (179). #bardep