Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona heeft Fàbregas niet nodig

Laatste update:

Dan verklaren veel mensen mij al voor gek. Fàbregas is voor elk team toch een geweldige speler? Hij past met zijn manier van spelen toch precies in het plaatje van Barcelona? Dat is inderdaad waar, maar waar moet hij spelen? Naar mijn inziens zal er een zelfde soort probleem ontstaan als bij het Spaanse nationale elftal.

Bij Barcelona en het Spaanse elftal lopen al twee pareltjes rond die elkaar blindelings kunnen vinden: Xavi Hernández en Andrés Iniesta. Door hun aanvallende speelstijl is het noodzakelijk om tussen hun in een breker te plaatsen die fysiek erg sterk is. Omdat vooral Barcelona altijd in een 4-3-3 formatie speelt is er geen plek meer vrij op het middenveld waardoor hij net zoals bij Spanje op de bank moet plaatsnemen. Dat is voor een speler met zulke kwaliteiten doodzonde.

Toch ziet men op Voetbalzone het middenveld van Barcelona voor volgend seizoen helemaal voor zich: Xavi op rechts, Iniesta op links en Fàbregas daartussen. Je komt reacties tegen waarin wordt gezegd dat het een droom middenveld zou zijn met spelers die uitstekend samen kunnen spelen. Op papier natuurlijk fantastisch, maar een dergelijk middenveld wordt helemaal overlopen. Het is tegenwoordig onmogelijk om drie vooruit denkende spelers op het middenveld op te stellen zonder een breker á la Yaya Touré. Doordat die breker nodig is en we dus al twee minstens gelijkwaardige spelers daarnaast hebben staan, is er zelfs voor een speler als Fàbregas geen plek meer.

Het zou kunnen dat Iniesta een linie naar voren schuift om zo een plek voor Fàbregas op het middenveld vrij te maken. Iniesta heeft vaker op de linksbuiten positie gespeeld en hij deed het niet onaardig. Voor een speler met Iniesta's kwaliteiten is 'niet onaardig' natuurlijk heel slecht. Een speler als hij komt graag vanaf het middenveld naar voren om zo door het centrum de combinaties aan te gaan. Als hij linksvoor speelt is het voor hem moeilijker omdat hij meer aan de zijkanten staat vastgeplakt en vaak verder van het doel afstaat. Op het middenveld kan hij zijn maatje Xavi sneller opzoeken, want als zij samen vanaf het middenveld combineren zijn ze haast niet te verdedigen. Als je zijn wedstrijden op het middenveld vergelijkt met die als linksvoor, zie je dat hij op het middenveld veel dreigender is. Je haalt er gewoon veel meer uit. Thierry Henry en Pedro komen op die positie veel beter tot hun recht. De optie om Iniesta naar voren te schuiven lijkt mij dus geen vooruitgang omdat Iniesta als middenvelder minstens gelijkwaardig aan Fábregas is en er op de linksvoor positie spelers zijn die op die positie beter uit de voeten kunnen.

Naast het feit dat het tactisch niet past, zou het ook zonde zijn voor het geld. Voor een speler als hij moet natuurlijk een enorm bedrag op tafel gelegd worden. Dat is terecht als je naar zijn kwaliteiten kijkt, maar niet nodig met de huidige selectie. Waarom zouden we zoveel geld uitgeven voor een wereldspeler die niet in ons team past? Het zou heel mooi zijn als je Fàbregas hebt wanneer Iniesta of Xavi geblesseerd raken, maar zoveel geld is niet nodig voor een stand in. Ook sta je de ontwikkeling van spelers als Pedro in de weg wanneer Iniesta een linie naar voren schuift.

Bovendien verdient deze fenomeen een plek op de bank niet. Hij is nog erg jong en nu al aanvoerder en de belangrijkste speler van Arsenal. Voor alle voetballiefhebbers zou het ook erg jammer zijn, want het is een genot om hem iedere week aan het werk te zien. Fàbregas hoort in mijn ogen tot de top vijf beste middenvelders in Europa en helaas spelen bij Barcelona middenvelders op zijn positie die minstens gelijkwaardig aan hem zijn.

Nogmaals, het is een geweldige speler, maar er is gewoon geen plek. Ja, een plek op de bank, maar dat is hij niet waard. Over een paar jaar zie ik hem als de ideale opvolger van Xavi, want laten we niet vergeten dat hij pas 22 jaar is. Tot die tijd kan hij beter bij Arsenal blijven of een andere club zoeken. Hij zou eigenlijk overal wel in de basis kunnen spelen. Helaas heeft de club waar hij het liefst naar toe wil op dit moment geen Fàbregas-waardige plek voor hem.

Meer nieuws

El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
19
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties