Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Barcelona kan Arda of Vidal inzetten als het Rafinha afschrijft'

Laatste update:

Freixa was jarenlang hoofd communicatie bij Barcelona en probeerde dit jaar nog Josep Maria Bartomeu van de troon te stoten tijdens de presidentsverkiezingen: dat mislukte. Hij heeft echter wel de nodige kennis van zaken en zegt vrijdag op Twitter dat Barcelona gebruik kan gaan maken van Vidal of Arda, die allebei in de zomer gekocht werden maar nog niet geregistreerd mogen worden als spelers van Barcelona. De club kreeg van de FIFA immers een transferverbod voor de winter en zomer van 2015.

Er is echter een maas in de wet, meent Freixa. "Barcelona mag een vervanger voor Rafinha registreren", beweert hij. "Artikel 124.3 van de reglementen van de Spaanse bond is heel duidelijk en de FIFA heeft daar niets over te zeggen." Volgens Freixa heeft Barcelona zijn transferban van twee transferperioden uitgezeten en mag het nu 'gewoon' een noodvervanging registreren omdat Rafinha er lange tijd uitligt. Het enige dat er hoeft te gebeuren is toestemming van de RFEF om die aanpassing door te voeren.

Er is wel een belangrijke 'maar'. Alleen wanneer Barcelona ervoor kiest Rafinha helemaal niet meer in te zetten tot het seizoen 2015/16 erop zit, mag het Vidal óf Arda inzetten als zijn rechtstreekse vervanger. De vraag is in dezen of Rafinha echt geen uitzicht meer heeft op speelminuten, of dat Barcelona vermoedt dat hij in het seizoensslot toch nog mee kan doen. Zo ja, dan zou het als unfair gezien kunnen worden richting Rafinha om hem af te schrijven. Vidal en Arda trainen wel gewoon bij Barcelona en met wat speelminuten voor het B-elftal in de benen zouden ze voor de leeuwen gegooid kunnen worden.

Sport claimt overigens dat het verhaal van Freixa niet klopt. De Spaanse krant stelt dat Barcelona drie maanden geleden een duidelijke brief ontving van de FIFA, waarin nog eens werd aangegeven dat de club echt pas vanaf 4 januari nieuwe spelers mag registreren om ze in te zetten in wedstrijden in de Spaanse competitie, Spaanse beker en in Europees verband. Wie er gelijk heeft wordt mogelijk in de komende dagen duidelijk.

Moet Barcelona Rafinha helemaal afschrijven, als het dan Aleix Vidal of Arda Turan kan inzetten?

Meer nieuws

Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
10
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
66
Ruilt Geertruida Feyenoord in voor Duitsland? Bedrag van 25 miljoen zingt rond
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties