Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Barcelona maakt terugkeer van Xavi wereldkundig: 'Ik ben weer thuis'

Laatste update:

Xavi komt over van Al-Sadd. "Het Camp Nou is altijd mijn thuis geweest. De Barcelona-fans zijn mijn mensen. Barça is de club waar ik van hou en nu ben ik weer thuis. Tot snel, Barcelona", aldus Xavi in een eerste reactie op zijn terugkeer bij zijn jeugdliefde. Vrijdagavond bevestigde voorzitter Joan Laporta al dat de deal rond was. "Hij wordt onze nieuwe trainer. Hij komt naar ons toe. We bereiden momenteel de contracten voor", zei hij tegenover Mundo Deportivo.

Laporta sprak de bevestigende woorden na een enerverende dag. Vrijdagochtend bracht Al-Sadd een statement naar buiten waarin werd gesproken van een akkoord met Barcelona over het afkopen van het contract van Xavi, die nog tot medio 2023 vastlag in Qatar. Barcelona was onaangenaam verrast door dat bericht, daar er helemaal geen akkoord was bereikt over de afkoopsom van naar verluidt vijf miljoen euro. Volgens Spaanse media zag Barcelona het persbericht als een middel om hen onder druk te zetten om alsnog overstag te gaan met oog op de ontsnappingsclausule.

Diverse media brachten naar buiten dat Barcelona de afkoopsom niet wilde betalen. Uiteindelijk zijn alle partijen erin geslaagd om tot een akkoord te komen. Zodoende keert de 41-jarige Xavi terug op het oude nest. Hij werd opgeleid bij Barcelona, brak door in de hoofdmacht en vertrok in 2015 met onder meer vier Champions League-titels op zak. Hij speelde nog vier jaar bij Al-Sadd om daar zijn eerste stappen te zetten in het trainersvak. Zijn klus bij Barcelona wordt zijn eerste buiten Qatar. Zaterdag komt hij aan in Catalonie. De wedstrijd tegen Celta de Vigo laat hij nog over aan interim-trainer Sergi Barjuán.

Nadat het maanden in de lucht had gehangen, werd Koeman vorige week officieel ontslagen door Barcelona, na het verlies bij Rayo Vallecano (1-0). Er heerste al tijden onvrede tussen voorzitter Joan Laporta en de Nederlander vanwege de matige prestaties van de Catalanen. Barcelona bungelt momenteel met vijftien punten uit tien duels op de negende plaats in LaLiga en ging dit seizoen in de Champions League al kansloos onderuit tegen Bayern München (0-3) en Benfica (3-0). Koeman was over zijn gehele werkzame periode vanaf augustus 2020 de trainer met het laagste puntenmoyenne (1,96) sinds Radomir Antic in 2003, die destijds een gemiddelde van 1,83 op zijn naam schreef.

Meer nieuws

Ronaldo belt 2 ex-ploeggenoten om hen warm te maken voor transfer naar Al-Nassr
2
Ontdek de nieuwste voetbalkleding van adidas TEAM voor komend seizoen!
0
Vrouwelijke fan van NAC Breda doet onhygiënische ontboezeming na promotie
0
Het Braziliaanse voetbalsprookje en een magisch jaar in de Bundesliga
5
Elfrink weet welk bod PSV bij Excelsior heeft neergelegd voor Couhaib Driouech
28
Mossou haalt na promotie NAC met oud screenshot z'n gram bij Chris Woerts
36

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties