Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Barcelona mag twee windows op rij geen transfers doen

Laatste update:

De regerend kampioen van Spanje heeft de FIFA-reglementen overtreden. Er worden geen spelers bij naam genoemd, maar Barcelona heeft zich wel bezondigd aan het binnenhalen van te jonge spelers op onreglementaire wijze. De FIFA heeft een aantal transfers van Barcelona onderzocht, waarbij jonge buitenlandse voetballers werden toegevoegd aan de academie van de club. Het werd de bond daarbij duidelijk er regels zijn overtreden in twaalf zaken. Vorig jaar nog haalde men de pas tienjarige Fodé Fofana weg bij de Groningse amateurclub GVAV Rapiditas. Onduidelijk is nog of ook hij tot de twaalf zaken behoort.

Behalve een boete van 370.000 euro moet Barcelona binnen drie maanden ook aantonen dat de situatie verbetert en dat het zich niet meer bezighoudt met het binnenhalen van te jonge voetballers. In de komende zomer en in de winterstop van het seizoen 2014/15 mogen er geen spelers gekocht worden. Spelers verkopen is geen probleem, stelt de wereldvoetbalbond in een communiqué. De sanctie houdt in dat de komst van Marc-André ter Stegen in de zomer sowieso niet doorgaat. Hij moest Víctor Valdés opvolgen. Onduidelijk is nog of Alen Halilovic, de tienerster van Dinamo Zagreb die vorige maand werd vastgelegd, nog wel mag komen.

Niet alleen Barça wordt gestraft: ook de Spaanse bond is schuldig bevonden. De RFEF krijgt een boete van 410.000 euro van de tuchtcommissie van de FIFA.

Is het goed dat Barcelona stevig gestraft wordt?

Meer nieuws

Jeremie Frimpong verrast teamgenoten Bayer Leverkusen met bijzonder cadeau
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die dinsdag kans maken
10
Bayern München komt in zoektocht naar opvolger Tuchel uit in Premier League
13
Live meepraten in de Serie A: Bologna - Juventus
3
Tweevoudig Oranje-international kan debuteren voor Curaçao na oproep Advocaat
1
PSV'er met 24 Eredivisie-duels dit seizoen kondigt vertrek aan via Instagram
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties