Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Barcelona moet vrezen door opvallende clausule in contract Messi'

Laatste update:

Volgens de Spaanse krant kan Messi transfervrij vertrekken bij Barcelona als Catalonië zich definitief afscheidt van Spanje. Al maandenlang is het onrustig in de regio en als Catalonië Spanje daadwerkelijk de rug toekeert, dan zijn Catalaanse clubs mogelijk niet meer welkom in LaLiga. De clausule in het contract van Messi stelt dat de aanvaller alleen in het Camp Nou blijft, wanneer de club deel uitmaakt van het Spaanse, Engelse, Franse of Duitse competitiesysteem.

Wanneer de voorstanders van Catalaanse onafhankelijkheid succes boeken, bevindt Barcelona zich dus in een lastige parket. De club heeft meerdere keren aangegeven dat het optreden van de Spaanse politie bij het onafhankelijkheidsreferendum vorig jaar niet door de beugel kon. In oktober zei Javier Tebas, voorzitter van de Spaanse competitieorganisator, dat er geen plek meer is voor Barcelona in LaLiga als Catalonië onafhankelijk wordt.

"De regels van de bond zijn ontzettend duidelijk en daar gaan we niks aan veranderen. Als de opstand in Catalonië zegeviert, gaan we werken met een competitie zonder Barcelona, maar ook zonder Espanyol en Girona", aldus Tebas tegenover beIN Sport. Later zwakte Tebas zijn woorden echter enigszins af. Messi heeft bij de onderhandelingen met Barcelona een afkoopsom van zevenhonderd miljoen euro bedongen, maar wellicht vertrekt de Argentijn dus transfervrij als hij daar te zijner tijd behoefte aan heeft.

Verwacht jij dat Lionel Messi zijn voetbalcarrière afsluit bij Barcelona?

Meer nieuws

Sam Beukema én Joshua Zirkzee kunnen absolute droomtransfers maken
0
Ronald de Boer ziet man zonder interlands graag meegaan naar EK met Oranje
9
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
19
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
10
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
11

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties