Barcelona scoort erop los tegen Betis; hattrick Suárez

Barcelona legde in de eerste helft de basis voor de overwinning. Het team van trainer Luis Enrique nam na zes minuten al de leiding, met het eerste schot op doel. Jordi Alba ontving een heerlijke pass van Messi, behield goed het overzicht en stelde Arda Turan in staat om van dichtbij voor de 1-0 te zorgen. Het antwoord van de Andalusiërs viel na ruim twintig minuten spelen. Een ferme vrije trap van Rubén Castro was te machtig voor Bravo, die het leer nog wel aanraakte maar niet de 1-1 kon voorkomen.

Barcelona stelde echter nog voor rust orde op zake. Een inzet van Messi op het aluminium was een voorbode van de 2-1 van de Argentijn in de 38e minuut. Hij rukte op en haalde vervolgens met links vanaf de rand van het strafschopgebied uit: Adán kon de inzet van Messi niet keren. Eén minuut voor rust verscheen ook de naam van Suárez op het scorebord. Na voorbereidend werk van Messi en Sergi Roberto werkte de Uruguayaan de 3-1 op diagonale wijze tegen de touwen.

In de tweede helft liep de titelverdediger verder uit. Na een één-twee met Arda bezorgde Messi het leer bij Suárez, die in de 56e minuut zijn tweede van de avond maakte: 4-1. Twee minuten later verzorgde Messi de 5-1, door de bal hard en laag in de rechterhoek te schieten. In de laatste twintig minuten kregen Lucas Digne en Munir El Haddadi speeltijd en kwam het scorebord nog tweemaal in beweging: een heerlijke vrije trap van Suárez betekende de 6-1 en Castro slaagde er opnieuw in om Bravo te passeren: 6-2.

Luis Suarez heeft na deze prachtige vrije trap zijn HATTRICK voor FC Barcelona te pakken! ??????