Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Barcelona vergroot gat richting Real dankzij Neymar

Laatste update:

Twee seizoenen geleden verloor Barcelona thuis nog de wereldberoemde Klassieker, maar kwam zaterdag voor rust nauwelijks in gevaar. Real Madrid opereerde met Gareth Bale als valse 9 en hoopte het de thuisclub daarmee lastig te maken. Bale werd echter nauwelijks gevaarlijk en zijn balcontacten voor rust waren op één hand te tellen. Barcelona oogde gretiger en sterker en creëerde in de eerste twintig minuten drie kansen.

Cesc Fàbregas probeerde het vroeg van afstand, een van richting veranderd schot van Lionel Messi ging naast en een poging van Neymar op het doel werd zonder moeite gepakt door Diego López. De tweede mogelijkheid voor de Braziliaan was wél raak. Andrés Iniesta zocht de drukte op en trok drie man naar zich toe: Neymar een ogenblik onbewaakt gelaten en strafte dat volkomen af. Met binnenkant rechts vond hij, via Raphaël Varane, de verre hoek van het Real-doel.

Nadat Messi de kans op 2-0 liet liggen (hij schoot naast) en ook Bale een bal naast het doel miste, kwam Real bijna terug in de wedstrijd. Cristiano Ronaldo voorzag Sami Khedira van de perfecte voorzet, maar de middenvelder kwam net een teenlengte tekort om daadwerkelijk voor 1-1 te zorgen: Víctor Valdés pakte de bal vervolgens. Khedira appelleerde voor hands van de inglijdende Adriano, maar vond geen gehoor. Het was het laatste wapenfeit voor rust en in de tweede helft duurde het even, vooraleer de wedstrijd weer aantrekkelijk werd.

Neymar was dicht bij zijn tweede van de avond, toen hij een lange bal in één keer op doel mikte. Diego López keerde die echter. Ancelotti besloot Asier Illarramendi erbij te zetten ten koste van Sergio Ramos. Even later bracht hij ook Karim Benzema in ten faveure van de vrijwel onzichtbare Bale. Net daarvoor had Ronaldo voor spanning gezorgd met een hard schot op Valdés. De aanvallende wissels van Ancelotti maakten de wedstrijd er helaas niet beter op. Het spel was aan beide kanten stroperig, vloeiende combinaties bleven uit en de amusementswaarde in Camp Nou daalde.

Invaller Benzema deelde echter een goede tegenstoot uit in de 71e minuut, toen hij keihard de lat raakte. Het was al de zevende keer dit seizoen dat Real het aluminium trof: een record onder de twintig clubs. Ronaldo werd net voor het schot van de Fransman neergehaald en heel Real riep om een strafschop, maar tevergeefs. Kort daarna gooide Alexis de topper in het slot met de 2-0, een prachtige chip over Diego López na een goede pass van Neymar. Jesé zorgde in de slotfase nog wel voor de aansluitingsgoal, maar die kwam te laat om Barcelona nog echt zenuwachtig te krijgen.

Bekijk hier het moment waarop Dani Alves Cristiano Ronaldo door de benen speelde.

-
Had Real Madrid een strafschop moeten krijgen?

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
68
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
12
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties