Barcelona voor zesde keer op rij naar halve finale

Net als in de thuiswedstrijd beet Paris Saint-Germain ook nu weer flink van zich af. De equipe van trainer Carlo Ancelotti was in de eerste helft de betere ploeg met de beste kansen, al noteerde Barcelona als gebruikelijk circa zeventig procent van het balbezit. De eerste kansjes waren echter voor de thuisclub. Björn Kuipers was door de UEFA aangesteld als scheidsrechter en al na een kleine minuut legde de Oldenzaler het spel voor de eerste keer stil. Xavi mocht van een meter of twintig aanleggen voor een vrije trap en de middenvelder schoot de bal rakelings langs de voor hem verkeerde kant van de paal.

Na twee speldenprikjes van Ezequiel Lavezzi kreeg Barcelona niet veel later op dezelfde plek een vrije trap en de reden daarvoor was bijzonder. PSG-verdediger Thiago Silva nam een vrije trap, gleed uit en besloot om erger te voorkomen de bal maar de tribunes in te werken. Dit keer smoorde de vrije trap van Barcelona in de muur. De thuisploeg voerde de druk iets op en dat resulteerde in een grote kans voor Pedro (zijnet) en een aantal handige acties van Andrés Iniesta, maar de grootste mogelijkheden in de eerste helft vielen toch echt te noteren aan de andere kant. Met een uitstekend passje werd Lavezzi weggestuurd door Zlatan Ibrahimovic, maar Víctor Valdés lag op tijd op de grond om de bal te keren. Niet veel later moest de sluitpost ook optreden na een krachtige kopbal van Lucas Moura.

PSG beet in de eerste helft al uitstekend van zich af en dat was na rust niet anders. Dit keer werd het zelfs vertaald in een treffer. Ibrahimovic zorgde voor de assist (alweer zijn zevende dit seizoen in de Champions League) en Javier Pastore raasde op Valdés af, die hij verschalkte met een wippertje. Trainer Tito Vilanova liet Messi onmiddellijk aan zijn warming-up beginnen, terwijl PSG op het veld flinke kansen kreeg op een tweede treffer. Zeker de mogelijkheid voor Pastore mocht er zijn, maar dit keer kreeg de middenvelder zijn voet niet goed tegen de bal.

Na ruim een uur kwam Messi daadwerkelijk het veld in. Alleen al de entree van de sterspeler maakte krachten los bij de thuisploeg, dat ineens een spervuur aan schoten losliet op PSG-keeper Salvatore Sirigu. Iniesta tot twee keer toe, Gerard Piqué, Messi: Sirigu week niet. Dat deed hij even later wel op een knal van Pedro, die na voorbereidend werk van Messi in stelling werd gebracht door David Villa. Met nog twintig minuten op de klok moesten de Fransen op zoek naar de 1-2, maar behield Barcelona de controle. Daar konden ook invallers David Beckham en Gregory van der Wiel niets meer aan veranderen.