Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Barcelona weet toptalent langer te binden; absurde afkoopclausule in contract

Laatste update:

Balde is blij dat zijn toekomst in Barcelona ligt, daar hij zich de komende jaren verder wil ontwikkelen. "Ik ben pas negentien jaar en ik moet nog veel verbeteren en leren. Over vijf jaar ben ik nog steeds pas 24 jaar. Ik hoop hier nog voor heel veel jaren te spelen", aldus de linksback, die in 2021 op zeventienjarige leeftijd debuteerde onder Ronald Koeman. Barcelona denkt dat Balde de nieuwe Jordi Alba kan worden en heeft een afkoopclausule van één miljard euro in zijn contract opgenomen.

In Spanje kijkt men niet meer op van hoge afkoopclausules. Zo heeft Barcelona-ster Gavi dezelfde afspraak in zijn contract staan. De verwachting is dat Barcelona op korte termijn ook de contractverlenging van Lamine Yamal wereldkundig maakt. Het pas net zestienjarige toptalent beschikt eveneens over een aflopend contract, maar wil zich voor zeven jaar gaan binden aan Barça. Yamal, Gavi en Balde zijn de enige tieners in de selectie van Barcelona die regelmatig worden gebruikt door Xavi. Volgende maand viert Balde zijn twintigste verjaardag.

Balde, die dit seizoen een basisplaats heeft onder Xavi, staat momenteel op 56 officiële duels voor Barcelona. Daarin was de linkspoot goed voor 1 doelpunt en 7 assists. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde in op 50 miljoen euro, waarmee hij op dat vlak momenteel slechts drie linksbacks voor zich moet dulden. Volgens de Duitse website zijn alleen Alphonso Davies (Bayern München), Nuno Mendes (Paris Saint-Germain) en Théo Hernandez (AC Milan) meer waard dan de Spanjaard.

Kan Alejandro Balde het niveau van Jordi Alba gaan aantikken?

Meer nieuws

Ronald Koeman negeert smaakmaker: 'Moet eerst een jaartje Eredivisie spelen'
5
Quincy Promes onder voorwaarden vrijgelaten in Dubai
15
Alireza Jahanbakhsh had bijna voor een andere topclub dan Feyenoord gespeeld
11
'Laporta overweegt Xavi te ontslaan bij Barça na uitspraken op persconferentie'
33
'Girona wil doorpakken en grote naam presenteren als teamgenoot Daley Blind'
11
VZ Kort: Nederland grijpt naast organisatie WK 2027 voor vrouwen
77

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties