Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bas Nijhuis geeft tekst en uitleg bij veelbesproken rode kaart: 'Kolere!'

Laatste update:

Nijhuis begint het interview met een lach. "Nu staan we hier weer en gaan we over buitenspel praten. Daar weten we allebei evenveel van", aldus de arbiter tegen Kraay junior. "Ik mag hopen dat jij er iets meer van weet", aldus Kraay junior. Nijhuis legt vervolgens uit wat hij ziet op de beelden die getoond worden. "Ik zie dat er een scoringskans ontstaat en die wordt om zeep geholpen door vasthouden (van Verdonk, red.). Ik loop naar de situatie toe en geef de rode kaart. Op dat moment komt de assistent op de lijn."

Op het moment dat Nijhuis de rode kaart trekt, steekt zijn assistent de vlag in de lucht voor buitenspel. "Hij vroeg van wie de laatste bal kwam", gaat Nijhuis verder. "Die kwam van een verdediger van NEC en die loopt tegen de bal aan. En dat is de nieuwe regel van dit seizoen. Als je een bal bewust speelt als verdediger en hij komt bij een buitenspel staande speler, dan is het geen buitenspel. Maar loop je tegen de bal aan zonder de controle te hebben, dan is het gewoon buitenspel."

Nijhuis erkent dat het ingewikkeld is. "Ik kan alleen beoordelen of de bal bewust wordt gespeeld of niet. Ik kan niet beoordelen of het buitenspel is. Mijn assistent constateerde dat links (Vita, red.) buitenspel stond, dan moet ik het doelpunt afkeuren." De rode kaart werd daarop ingetrokken. Op de beelden is echter niet te zien of de speler in kwestie ook daadwerkelijk buitenspel stond. "Dat is de vraag", aldus Nijhuis. "Maar we hebben geen camera loodrecht, daar zijn we vaker mee op de koffie gegaan."

Kraay junior vraagt zich af hoeveel mensen thuis het zullen begrijpen. "Als het er vijf op de tien zijn vind ik het heel knap", geeft Nijhuis toe. "Jij vindt dus dat je terecht bent overruled?", vraagt Kraay junior nogmaals. "Als hij buitenspel heeft gestaan, ben ik terecht overruled", concludeert Nijhuis. "Kolere Bas, goede terugreis. Ik ga het nog een keer of twintig terugkijken. Ik snap er geen reet van", sluit Kraay junior af.

KNVB Beker
NEC
3 - 2
Fortuna Sittard

Meer nieuws

V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
2
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
37
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties