Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bas Nijhuis voorspelt veel meer strafschoppen in Eredivisie en KKD

Laatste update:

Er is al jaren veel discussie over handsballen in het voetbal. De regel was jarenlang dat er sprake moet zijn van voorwaardelijke opzet, maar dat gaat nu van tafel. "Afgelopen jaar was het al zo dat aanvallend hands, opzettelijk of onopzettelijk, afgekeurd werd, dat was voor ons al super makkelijk", zegt Nijhuis. "Nu wordt het verdedigend ook duidelijker. Als een speler zijn armen naast zijn lichaam heeft is er niks aan de hand. Maar maakt de speler zich breed, dus de armen van zich af, dan is alles hands vanaf de oksel eigenlijk. Ook als het onopzettelijk is."

Nijhuis hoopt dat de discussie door de nieuwe regel zal afnemen. "Ook voor de VAR wordt het een stuk makkelijker", zegt de arbiter. "Je zat daar als VAR en je kunt eigenlijk beide situaties steunen. De ene wedstrijd geef je een strafschop, en de andere wedstrijd niet. Dat maakte het moeilijk. Er gaan nu wel veel meer penalty's komen, denk ik. Je kunt die arm er ook niet afhakken. Dus dat gaat gebeuren."

Ook de regel omtrent keepers die te vroeg van de lijn komen bij penalty's verandert. "Vorig jaar was dat direct een gele kaart. Nu hebben ze gezegd: doelmannen krijgen niet direct geel, maar eerst een vermaning. Dan wordt het niet direct bestraft. En: als de bal naast gaat, of tegen de paal, dan wordt de strafschop niet overgenomen, ook niet als de keeper te vroeg van de lijn komt. Tenzij de doelman de strafschopnemer echt beïnvloed, door bijvoorbeeld extreem ver uit te komen."

Meer nieuws

Sfeer slaat om in interview Ten Hag en Weijland: 'Als jij je werk zou doen...'
9
Potter wekt ergernis op in onderhandeling met Ajax: 'Als je het zo speelt...'
1
Koeman krijgt zijn zin: bondscoaches mogen 26 spelers meenemen naar het EK
0
Speel gratis mee met Unibet's Golden Goal op AZ - FC Twente en win 5.000!
0
Verweij denkt dat Nederlander in beeld komt bij Ajax: 'Er is veel enthousiasme'
16
Live meepraten in de Eredivisie: Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties