Basisdebutant Reijnders imponeert; Huijsen beslissend in strafschoppenserie

Bij i Rossoneri verscheen Tijjani Reijnders aan de aftrap. De 24-jarige middenvelder mocht het na zijn officieuze debuut tegen Real Madrid vrijdagnacht tegen Juventus vanaf het begin laten zien en speelde ruim een uur lang mee. Voor de donderdag van Villareal overgekomen Samuel Chukwueze kwam het oefenduel nog te vroeg. Aan de kant van Juventus viel Huijsen na een uur spelen in.

De Milanezen kwamen in de eerste helft tweemaal op voorsprong. Malick Thiaw opende de score op aangeven van Theo Hernández en herstelde, na een gelijkmaker van Danilo, de voorsprong weer door Olivier Giroud te bedienen: 2-1. Vlak na rust trok Daniele Rugani de stand weer gelijk, toen hij een kopbal uit een vrije trap van Federico Chiesa knap verlengde: 2-2. Door de gelijke stand moesten strafschoppen de doorslag geven. Na missers van Luka Romero en Tommaso Pobega aan Milanese kant schoof Huijsen keurig de vierde penalty binnen, waardoor Filip Kostic de klus mocht klaren. Hij miste echter, maar na nog een gemiste penalty van Milan wist Matías Soulé de wedstrijd wél te beslissen.

Met zijn basisdebuut wist Reijnders de Italiaanse media te imponeren. "Na zijn goede debuut tegen Real speelde de Nederlander ook prima tegen de Bianconeri", looft La Gazzetta dello Sport de middenvelder. "Kenmerkend was zijn aanname met het hoofd omhoog, de versnelling en de steekpass op Olivier Giroud. Dat gaat van pas komen dit seizoen."