Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bayer Leverkusen grijpt in en zet Peter Bosz op straat

Laatste update:

"Door de ontwikkelingen van de laatste weken zijn we als club tot de conclusie gekomen dat het ontslag van Peter Bosz onvermijdelijk was geworden", stelt algemeen directeur Rudi Völler in een reactie op de clubsite. "De 3-0 nederlaag bij Hertha BSC (van afgelopen zondag, red.) was helaas het teken dat ons elftal de laatste tijd steeds weer in hetzelfde patroon vervalt. Het is ons helaas niet gelukt af te rekenen met de terugkerende fouten en weer de succesvolle weg naar boven in te slaan. Na een zakelijke en open analyse van de situatie op sportief gebied zijn we daarom tot de conclusie gekomen ondanks de grote waardering voor Peter Bosz om de samenwerking te beëindigen."

Leverkusen verloor dit kalenderjaar al tien keer en door de slechte reeks was het elftal van Bosz afgezakt naar de zesde plaats in de Bundesliga. En dat terwijl men na dertien wedstrijden nog twee punten achter koploper Bayern Múnchen stond. Leverkusen heeft al aangekondigd dat Hannes Wolf, die als bondscoach was verbonden aan Duitsland Onder-18, tot het einde van het seizoen de honneurs waarneemt als hoofdcoach. Hij zal bij die klus worden bijgestaan door Peter Hermann. Het duo zit op 3 april in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Schalke 04 voor het eerst op de bank. "Hannes staat symbool voor het voetbal dat we bij Bayer graag willen spelen: intensief, offensief, agressief en attractief. En natuurlijk succesvol", verduidelijkt technisch directeur Simon Rolfes.

Bosz was sinds december 2018 verbonden aan Leverkusen. In zijn eerste seizoen in de Bundesliga loodste de voormalig coach van onder meer Vitesse en Ajax de club naar de vierde plaats, waardoor een Champions League-ticket werd bemachtigd. Vorig seizoen eindigde Leverkusen als vijfde en werd in de Europa League de kwartfinale bereikt. Vóór de winterstop was men nog even koploper, maar na de jaarwisseling kwam de klad er duidelijk in. In 2021 werd in competitieverband al zeven keer verloren, waardoor plaatsing voor Europees voetbal op de tocht staat.

Meer nieuws

Weer een optie minder voor Bayern: Lopetegui akkoord met Premier League-club
1
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
31
Valentijn Driessen voorziet snelle exit: 'Hij blokkeert de groei van PSV'
2
Liverpool-ster verwijdert plots alle clubgerelateerde foto's van Instagram
16
Feyenoord ziet nieuwe rol voor Bosschaart na topseizoen met FC Dordrecht
5
Dure Barça-aankoop is zwaar ontevreden over Xavi en hint op zomers vertrek
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties