Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bayer Leverkusen kiest plaaggeest uit Europa League als opvolger Bosz

Laatste update:

Seoane is voor Leverkusen geen onbekend gezicht, daar de oefenmeester met Young Boys in de strijd om de Europa League dit seizoen rechtstreeks tegenover het team van Bosz stond in de zestiende finale. In eigen huis waren de Zwitsers met 4-3 te sterk, waarna ook de return in Duitsland met 0-2 werd gewonnen. In de achtste finale bleek vervolgens Ajax te sterk over twee duels. De uitschakeling in de Europa League kostte Bosz een maand later de kop, waarna Wolf overkwam van de DFB om het seizoen af te maken. Met nog één speelronde te gaan is Leverkusen als nummer zes al verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League.

"Met Gerardo Seoane willen we volgend seizoen weer aanvallend voetbal spelen", licht sportief directeur Rudi Völler de keuze voor Seoane toe op de website van de Duitse club. "Hij is drie keer op rij kampioen geworden van Zwitserland met Young Boys en wist in 2020 de beker te winnen. Dat deed hij met een aantrekkelijk en aanvallend spelidee dat heel dicht bij onze filosofie in Leverkusen ligt. We definiëren onszelf hier al heel lang door middel van een agressieve, dominante en technisch verfijnde stijl. En we willen deze manier van spelen met Seoane de komende jaren verder doorontwikkelen."

Seoane, die zowel over de Zwitserse als Spaanse nationaliteit beschikt, werkte in het verleden bij onder meer Grasshoppers, FC Luzern en FC Sion en begint aan zijn eerste trainersklus buiten Zwitserland. "Ik zie deze stap als een stap omhoog naar een volgend niveau", vertelt Seoane. "Natuurlijk kijken wij Zwitsers altijd naar de Bundesliga. Dit is een Europese topcompetitie en Bayer Leverkusen staat al jaren aan de top. Ik kijk erg uit naar deze uitdaging en ben klaar om te werken met een Bundesliga-elftal met zoveel potentie."

Vind jij dit een verstandige zet van Bayer Leverkusen?

Meer nieuws

Van der Vaart vraagt Van Basten op de man af: 'Zou jij Ajax willen helpen?'
9
Van Halst hekelt twee personen bij Ajax: 'Daar heb ik me zo aan gestoord joh...'
6
ADO Den Haag en FC Emmen doen goede zaken in strijd om play-offs KKD
0
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
12
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
152

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties