Bayern bewijst dat zeperd bij Arsenal een incident was

Bayern München - Arsenal 5-1
Arsenal slaagde er twee weken geleden in eigen huis in om Bayern München van het scoren af te houden, maar dat bleek woensdagavond in de Allianz Arena onmogelijk. De eerste serieuze kans van de wedstrijd was direct raak: in de tiende minuut legde Thiago Alcántara de bal op het hoofd van Robert Lewandowski, die achteruit vallend van dichtbij binnen wist te koppen. De defensie van Arsenal dacht aan buitenspel, maar daar was geen sprake van. The Gunners moesten dus in de achtervolging en leken al snel op gelijke hoogte te komen, toen Mesut Özil een voorzet van Nacho Monreal binnen werkte. Gianluca Rocchi keurde de goal in eerste instantie goed, maar hoorde van een van zijn assistenten dat Özil hands had gemaakt, waardoor het feest werd afgelast.

Meer: Arjen Robben meldt zich na vierklapper van Haaland in kleedkamer Manchester City

Het was een spaarzaam moment dat Arsenal er in de eerste helft gevaarlijk uit kwam, want Bayern was duidelijk de bovenliggende partij. Tot heel veel kansen leidde dat overigens niet: Petr Cech greep in bij schoten van Kingsley Coman en Lewandowski, maar was na een klein halfuur spelen kansloos toen Thomas Müller de marge verdubbelde. Een schot van Coman mislukte, maar de bal kwam vervolgens bij Müller, die zo alsnog kon scoren. In het restant van de eerste helft bleef het eenrichtingsverkeer, al werd Cech pas in de laatste vijf minuten weer aan het werk gezet. De keeper keerde twee pogingen van Müller en kreeg een schot van Douglas Costa recht op zich af geschoten, maar op de uithaal van David Alaba had hij kort voor de pauze geen antwoord: 3-0.

Arsenal kwam totaal niet in het stuk voor en moest maar hopen dat de schade in de tweede helft beperkt zou blijven. Een kleine tien minuten in dit tweede bedrijf bracht Guardiola Robben als invaller binnen de lijnen en hij was direct trefzeker; bij zijn eerste balcontact tikte Robben op aangeven van Alaba de 4-0 tegen de touwen. Twintig minuten voor tijd deed Giroud met een fraaie eretreffer nog wel iets terug namens Arsenal, maar toen was al duidelijk dat er van een comeback geen sprake zou zijn. Robben kwam nog in de buurt van zijn tweede, maar stuitte eerst op Cech en wist de keeper acht minuten voor tijd te passeren, maar nu werd hij net van de bal gegleden op het moment dat hij het lege doel wilde vullen. Via Müller werd het kort voor tijd alsnog 5-1.

Olympiacos - Dinamo Zagreb 2-1
Arsenal heeft nu drie punten uit vier wedstrijden en staat daarmee gedeeld onderaan met Dinamo Zagreb, dat op de valreep verloor bij Olympiacos. De zege voor de Grieken was wel verdiend, maar omdat Edgar Pardo pas in de laatste minuut de winnende maakte, was het verdriet bij Dinamo groot. De eerste kans van de wedstrijd was voor Konstantinos Fortounis, die Paulo Machado omspeelde maar de bal vervolgens net naast schoot, en een schot van Hernani kon eenvoudig gepakt worden door Eduardo. Hernani kopte even later op aangeven van Arthur Masuaku ook nog net naast en door deze misser kon Dinamo na twintig minuten spelen op voorsprong komen. Josip Pivaric passeerde Dimitris Sovias en gaf de bal voor op Armin Hodzic, die de verrassende 0-1 binnen kopte.

Dinamo ging door deze goal met een nipte voorsprong aan de thee en dreigde zijn marge acht minuten na rust kwijt te raken, toen Gonçalo Santos met een wilde tackle een strafschop veroorzaakte. Konstantinos Fortounis ging vol vertrouwen achter de bal staan, maar zijn penalty werd gekeerd door Eduardo, waarna Fortounis de rebound over schoot. Dinamo bleef dus op voorsprong staan, maar via Pardo viel de verdiende gelijkmaker even later alsnog. Olympiacos wilde meer en Dinamo kwam tien minuten voor tijd nog met een man minder te staan, omdat Pivaric zijn tweede gele kaart ontving. Met tien tegen elf hadden de Kroaten het erg zwaar en kort voor het einde zorgde Pardo met zijn tweede van de avond voor een zege van Olympiacos, dat nu net als Bayern negen punten heeft en dicht bij een plek in de knock-outfase is. Een punt uit de laatste twee wedstrijden is voldoende.