Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bayern dringt ten koste van Arsenal door tot kwartfinale

Laatste update:

Alleen Uli Hoeness zat van Bayern vermoedelijk billenknijpend op de tribune; de clubpresident stond maandag immers terecht voor belastingontduiking en moet vrezen voor een forse straf. Hij zal evenwel niet gevreesd hebben dat Bayern in de achtste finale van de Champions League zijn Waterloo zou vinden, want de verhoudingen werden al gauw duidelijk. De Duitsers zochten steevast de aanval en drukten Arsenal terug op de eigen helft. De eerste serieuze kans kon echter pas na twintig minuten worden genoteerd: Arjen Robben volleerde na een voorzet van Franck Ribéry een meter over de kruising.

Meer: Arjen Robben meldt zich na vierklapper van Haaland in kleedkamer Manchester City

Arsenal overleefde; ook toen Javi Martínez na 25 minuten de bal in het net werkte. De Spanjaard stond buitenspel en het feest ging dan ook niet door. The Gunners betrachtten geduld en prezen zich gelukkig dat het rustsignaal zonder tegengoal werd gehaald. Daar had Robben na 38 minuten verandering in kunnen brengen, maar de inzet van de Oranje-international werd geblokt. Mario Mandzukic en Mario Götze kregen ook nog mogelijkheden en Arsenal werd één keer gevaarlijk: Manuel Neuer dook een kopbal van Olivier Giroud uit de hoek. Mesut Özil werd geacht het verschil te maken voor Arsenal, maar moest bij rust afhaken met een hamstringblessure.

Dat was een flinke tegenvaller voor de gasten en negen minuten na de pauze kwam Bayern ook nog eens op voorsprong. Schweinsteiger ontving de bal in het strafschopgebied van Ribéry en kon ongehinderd raak schieten: 1-0. Het tweeluik leek daarmee wel beslist, maar één minuut later werd het evenwicht hersteld. Podolski gaf Philipp Lahm een lichte duw in de rug, maar scheidsrechter Svein Moen liet doorspelen en Poldi knalde het leer via de korte hoek in het dak van het doel. Bayern was even van de leg, maar herstelde zich al gauw weer. Desondanks rook Arsenal, dat nog twee keer moest scoren, bloed.

Arsène Wenger en co kwamen echter niet meer tot kansen. Bayern koesterde het balbezit en gaf in de slotfase bij wijlen nog eens gas. Zo voorkwam Lukasz Fabianski dat Mandzukic kon scoren en keerde een schuiver van Robben. Bayern speelde het duel rustig uit en liet in de blessuretijd na om de zege te grijpen, want Lukasz Fabianski keerde een penalty van Müller met de voet. Bayern gaat dan ook de koker in voor de loting op 21 maart in Nyon. Bayern verloor op 10 december, van Manchester City, voor het laatst en Arsenal ligt er dus voor de vierde keer in de laatste vier seizoenen in de achtste finale van de Champions League uit.

-
Denk jij dat Bayern München de Champions League wint?

Meer nieuws

'Bayern München schakelt definitief door naar Erik ten Hag'
0
Liveblog huldiging PSV: Selectie arriveert bij stadhuis van Eindhoven
27
Vitesse beleeft doorbraak in reddingsplan: Parry ziet af van claim
8
Live meepraten in de Eredivisie: Excelsior - NEC
0
Lang kijkt recht in camera, laat zijn tanden zien en waarschuwt Feyenoord
28
Footy Headlines lekt derde tenue Ajax voor komend seizoen
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties