Bayern haalt gruwelijk uit, Huntelaar maakt hattrick

VfL Wolfsburg - Bayern München 1-6
Bayern München boekte vijftien zeges op rij in de Bundesliga en nummer zestien zou een record betekenen. Der Rekordmeister had het in de eerste helft echter lastig met VfL Wolfsburg, dat speelde met Bas Dost in de basis. Bayern begon minder dominant dan anders en het resulteerde in een doelpunt van de thuisploeg, na een ruim kwartier. Kevin De Bruyne zette voor, Dost ging nog onder de bal door en Naldo tikte binnen. Het duurde nog geen tien minuten over de stand was alweer gelijk. Het was een bijzondere treffer: tot drie keer toe werd de bal van de lijn gehaald en pas na de inzet van Thomas Müller was het raak.

Na rust kwam de voetbalmachine van Guardiola op stoom. Müller maakte, na een werkelijk fantastische pass van invaller Thiago Alcántara, de 1-2. Nummer drie kwam op naam van Mario Mandzukic, die mocht invallen tegen zijn oude club. Voor de Kroaat was het doelpunt nummer vijftig in de Bundesliga. Even voordat Dost een reuzenkans kreeg (de Nederlander schoot de bal van dichtbij op keeper Manuel Neuer) werd het ook nog 1-4. Basisspeler Arjen Robben ging om keeper Diego Benaglio heen, kwam niet tot een schot en gaf de bal daarom maar af aan Franck Ribéry. De slooppartij was nog niet over. Robben legde de bal op het hoofd van Müller voor de vijfde, Mandzukic gleed nummer zes binnen.

Hannover 96 - Bayer Leverkusen 1-1
Na de thuisnederlaag van vorige week tegen FSV Mainz 05 was er weer kostbaar puntverlies voor Bayer Leverkusen. Het begin was al niet goed. Emir Spahic kreeg de bal niet weg bij een corner en daarna beging Roberto Hilbert een overtreding op Christian Schulz: scheidsrechter Felix Zwayer wees naar de stip. Szabolcs Huszti zette zich achter de strafschop, maar faalde oog in oog met Bernd Leno en dus kwam Leverkusen met de schrik vrij. Het scoorde zelf na 28 minuten via Gonzalo Castro, die profiteerde van opzichtig geblunder van doelman Ron-Robert Zieler. In een oogwenk had Artjoms Rudnevs echter al de 1-1 binnen liggen.

Schalke 04 - TSG Hoffenheim 4-0
De wedstrijd tussen Schalke 04 en TSG Hoffenheim was zonder meer het duel van Huntelaar. Al na zes minuten opende de Nederlander de score, door af te ronden na een pass van Joël Matip. Daar kwam wat geluk bij kijken, want de spits raakte de bal helemaal verkeerd. Op het halfuur maakte Huntelaar zijn tweede en die keer raakte hij de bal wel vol. Huntelaar werd diep gestuurd door ploeggenoot Julian Draxler, haalde met links uit en deed de bal in de benedenhoek belanden. Toen hij een paar minuten later ook nog eens mocht aanleggen van elf meter leek hij zijn feestje compleet te maken. Huntelaar toverde echter een finaal mislukte Panenka tevoorschijn, waardoor hij een streep kon zetten door drie treffers in een helft.

De zege kwam door die misser hoe dan ook niet in gevaar en Huntelaar zou alsnog zijn hattrick maken. Eerst was het woord nog aan Chinedu Obasi, die op aangeven van Kevin-Prince Boateng binnenhamerde. Het slotakkoord was voor Huntelaar, die zijn elfde hattrick in zijn carrière maakte (acht in de Eredivisie, drie in de Bundesliga). Een bijzonder doelpunt was zijn derde van de wedstrijd overigens niet: Huntelaar stond op vijf meter van het doel op de juiste plek en hij tikte simpel binnen.

VfB Stuttgart - Eintracht Braunschweig 2-2
VfB Stuttgart is een van de grootste clubs van Duitsland, maar de vijfvoudig landskampioen heeft het dit seizoen bijzonder lastig. Ook tegen hekkensluiter Eintracht Braunschweig begon Stuttgart weer matig. Jan Hochscheidt zette de bezoekers brutaal op voorsprong in de kolossale Mercedes-Benz Arena. De thuisploeg draaide de score binnen enkele minuten helemaal om. Alexandru Maxim tekende een paar minuten na de 0-1 voor de gelijkmaker, Martin Harnik zette de 2-1 op het bord. Ook na rust was VfB Stuttgart sterker, maar doelpunten werden er niet meer gemaakt door de thuisploeg. De grootste kans was nog voor Christian Gentner, die mocht aanleggen van elf meter. De middenvelder wist echter niet te scoren en dat kwam hem nog duur te staan. In de slotfase werd het namelijk gelijk via Ermin Bicakcic.

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 1-2
Half december begon Gladbach aan een vrije val in de Duitse competitie: na zes fraaie overwinningen op rij speelde het vijf maal gelijk en verloor het drie wedstrijden. Zaterdag kwam er nog geen einde aan de zwakke serie van die Fohlen. Het begin was wel uitstekend, want Raffael maakte er met een schot van afstand in de lange hoek al vroeg 1-0 van. Het antwoord kwam nog voor rust van Halil Altintop: de routinier van FC Augsburg scoorde heel fraai de gelijkmaker en maakte Gladbach weer zenuwachtig. Tobias Werner dompelde de club definitief in rouw met de winnende treffer uit een snelle counter, tien minuten voor het einde.

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 1-1
Na de trainerswissel begon HSV prima, door Borussia Dortmund met 3-0 te kloppen. Vorige week volgde er verlies bij Werder Bremen en nu pakten die Rothosen opnieuw niet de volle buit, maar in elk geval nog wel een punt. Zonder Rafael van der Vaart (ziek) en met Ouasim Bouy en Ola John op de reservebank brak Sebastian Madlung de score na een klein half uur open in Hamburg. Hij joeg de bal hoog binnen na een hoekschop voor Eintracht. Twintig minuten voor tijd kwam HSV wel terug tot 1-1 nadat Hakan Calhanoglu een strafschop benutte, maar daar zou het bij blijven. De Noord-Duitsers blijven door de puntendeling op een nacompetitieplek staan.