Bayern komt in slotminuut met schrik vrij, Dortmund blijft in spoor

Bayern München - FC Augsburg 2-1
Ook zonder de geblesseerde Arjen Robben had Bayern in de eerste 45 minuten het betere van het spel. Desondanks was het Augsburg dat het meeste gevaar stichtte: Alexander Esswein stelde Manuel Neuer al vroeg in de wedstrijd op de proef, terwijl collega Marwin Hitz aan de overkant tevreden kon toezien hoe zijn defensie uitstekende werk verrichte. Thiago Alcántara was de enige die de goalie van de bezoekers voor rust serieus op de proef stelde. Vlak voor het scheiden der helften nam Augsburg verrassend de leiding. Esswein kreeg de bal teruggelegd in de zestien, twijfelde geen moment en liet Neuer met een geweldige uithaal kansloos: 0-1.

Meer: Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern

Het vervolg van de wedstrijd liet zich raden: Bayern voerde na rust de druk op in de zoektocht naar de gelijkmaker. Die leek al na zes minuten spelen in de tweede helft te vallen, ware het niet dat Robert Lewandowski erin slaagde om uit kansrijke positie naast te mikken. Dertien minuten voor tijd viel de 1-1 alsnog. De Pool zette de aanval zelf op en schoot vervolgens de rebound binnen na een schot van Müller. Dat leek het maximaal haalbare, maar in de slotminuut kreeg Bayern de zege alsnog in de schoot geworpen. Douglas Costa ging neer in de zestien en werd beloond met een strafschop, die door Müller moeiteloos werd benut. Bayern blijft daardoor zonder puntverlies (mede)koploper van de Bundesliga.

Hannover 96 - Borussia Dortmund 2-4
Er viel van alles te beleven zaterdagmiddag in de HDI-Arena van Hannover. Het bal werd na achttien minuten geopend door Artur Sobiech, die na een razendsnelle counter simpel mocht afwerken. De bezoekers uit Dortmund werkten die achterstand nog voor rust weg. Eerst schoot Pierre-Emerick Aubameyang vanaf de strafschopstip de 1-1 binnen, waarna Henrikh Mkhitaryan er niet veel later 1-2 van maakte. De spelmaker nam de bal perfect aan bij de tweede paal en vond het gaatje. Gezien de verhoudingen was die voorsprong, op slag van rust, niet onverdiend. Hannover vocht zich na rust echter terug in de wedstrijd en kwam acht minuten na de onderbreking tot de 2-2.

Onhandig wegwerken van Mats Hummels stelde Sobiech in staat om zijn tweede van de middag te kunnen maken. Dat liet de Pool niet na. Die Borussen bleven het betere van het spel houden en namen precies op driekwart van de wedstrijd toch weer afstand. Shinji Kagawa vond met een splijtende pass Matthias Ginter, die Aubameyang in stelling leek te brengen. Martins Felipe was echter eerder bij de bal, maar werkte het leer onhandig in eigen doel. De verdediger maakte in de slotfase zijn buitengewoon vervelende middag compleet. Met een handsbal veroorzaakte hij de tweede strafschop van de middag. Aubameyang nam dat cadeau gewillig in ontvangst en tekende voor de 2-4.

FC Ingolstadt - VfL Wolfsburg 0-0
Wolfsburg maakte zaterdag een einde aan een opmerkelijke reeks. De club van Bas Dost, die overigens gewoon weer in de basis stond, speelde 102 wedstrijden op rij waarin minimaal één keer gescoord werd, maar die reeks hield op bij promovendus Ingolstadt. Zonder smaakmakers als Kevin De Bruyne en Ivan Perisic hadden de bezoekers het zeer lastig. In aanvallend opzicht hield het niet over en het eerste uurvan de wedstrijd speelde zich dan ook af op de helft van die Wölfe. Pas in het laatste kwart kwamen de bezoekers, met Nicklas Bendtner voor Dost, beter in het spel. Ingolstadt toonde zich echter tevreden met de 0-0 en verdedigde het ene punt met verve. Tot echte doelrijpe kansen kwam Wolfsburg namelijk ook in de slotfase niet meer.

Bayer Leverkusen - SV Darmstadt 98 0-1
De 0-1 voorsprong van het team van Dirk Schuster na het rustsignaal was zeker niet onverdiend. Darmstadt maakte een goede indruk in verdedigend opzicht, maar het ontbrak Bayer ook aan creativiteit. Na acht minuten liep de ploeg van trainer Roger Schmidt al achter de feiten aan. Uit een vrije trap van Sebastian Rausch kopte Aytac Sulu de 0-1 achter Bernd Leno. In de tweede helft verhoogde Bayer de druk op de defensie van Darmstadt, maar ook de invalbeurt van de debuterende Javier Hernández in de 58e minuut kon een thuisnederlaag niet voorkomen. Bayer en Darmstadt hebben zodoende beide zes punten na vier speeldagen, goed voor een plek in de middenmoot.

Hertha BSC - VfB Stuttgart 2-1
De ploeg van coach Pol Dardai ging met een 2-1 voorsprong de rust in: een geflatteerde tussenstand. Na de 1-0 van de thuisploeg, een inzet van Genkie Haraguchi in de veertiende minuut, was het immers Stuttgart dat beter speelde. Het team van Alexander Zorniger zag de inspanningen beloond worden met de gelijkmaker: debutant Toni Sunjic kopte uit een vrije trap van Daniel Didavi keurig raak. Op slag van rust zorgde Fabian Lustenberger met een volley voor de 2-1. Ook na rust konden die Schwaben niet voorkomen dat ook de vierde competitiewedstrijd in een nederlaag uitmondde. Filip Kostic ontsnapte na een fopduik zelfs nog aan een tweede gele kaart. Hertha staat door de overwinning voorlopig op een uitstekende vijfde plaats.