Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bayern laat Borussia Dortmund uitrazen en slaat na rust genadeloos toe

Laatste update:

Thomas Tuchel gaf voor aanvang van het nieuwe seizoen al aan dat Dortmund zich wil mengen in de strijd om de landstitel en afgaande op de eerste helft zouden die Borussen het Bayern dit seizoen wel eens moeilijk kunnen gaan maken. Aanwinst Marc Bartra zette Shinji Kagawa na ruim vijf minuten spelen al vrij voor Manuel Neuer, terwijl ook Pierre-Emerick Aubameyang de bal even later, na een slippertje van de uitgefloten Mats Hummels, voor het inschieten had.

Zij schoten beiden echter naast het doel van Neuer, die na een half uur spelen wel alles op alles moest zetten om Bayern op de been te houden. De keeper redde eerst goed op een schot van Ousmane Dembélé, terwijl de jongeling even later over knalde. Adrian Ramos kreeg misschien wel de beste kans van de eerste helft, maar stuitte eveneens op de doelman. In de laatste tien minuten roerde Bayern zich ook via Arturo Vidal: Javi Martínez had een prachtige voorzet in huis, waarna de Chileen helemaal vrijstaand op Roman Bürki kopte. Vidal schoot de rebound daarna van vlak voor de lijn onbesuisd over.

Na de rust waren de eerste kansen opnieuw voor Dortmund, dat Felix Passlack van binnen de zestien op de vuisten van Neuer zag schieten. De keeper moest even later opnieuw ingrijpen na een geweldige actie van Dembélé. Het supertalent draaide en kapte zichzelf vrij en schoot daarna hard vanaf de rand van de zestien op doel. Neuer had echter goed het oog in het schot en wist de poging tot corner te degraderen.

Aan de overkant was het vlak daarna echter wel raak: Thomas Müller legde de bal panklaar voor een instormende Vidal, die in eerste instantie Bürki op zijn weg vond. De Chileen had nu echter wel oog voor de rebound en tikte de 1-0 in het net. Dortmund leek daarna beduusd door de onverwachte achterstand en de schwung raakte een beetje uit het spel van die Borussen. Bayern drukte door en tien minuten voor tijd viel de beslissing: Hummels kopte de bal uit een corner voor de voeten van Müller, die vlak voor de lijn geen moeilijkheden had om Bürki te verschalken.

-
Vind jij Bayern München de terechte winnaar?

Meer nieuws

RKC vernedert Heracles in Almelo en zet grote stap richting lijfsbehoud
9
PSV wint kampioensduel en is voor de 25ste keer de beste van Nederland
52
Live meepraten in de Premier League: Chelsea - West Ham United
0
Live meepraten in de Eredivisie: FC Utrecht - Vitesse
2
Live meepraten in de Eredivisie: FC Volendam - Ajax
6
Man United gaat komende zomer voor man met afkoopclausule van 70 miljoen euro
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties