Bayern maakt einde aan bekerdroom van Verbeek

VfL Bochum - Bayern München 0-3
De supporters in het RewirpowerSTADION zullen 38 minuten lang serieus geloofd hebben in een stunt. Bochum kreeg immers de beste kansen en verder dan een schot van Arjen Robben, dat gevangen werd door doelman Manuel Riemann, kwam het bezoek lange tijd niet. Uit het niets kwam Bayern vervolgens op voorsprong: Robert Lewandowski schoot via de paal raak na een passje van Thomas Müller en twee minuten voor het rustsignaal moest de gastheer ook nog eens met tien man verder door een rode kaart voor invaller Jan Simunek. De Tsjech haalde de doorgebroken Robben neer, al claimden ze bij Bochum dat de Oranje-international een schwalbe maakte.

Robben werd vanwege twee eerdere overtredingen in de wedstrijd sowieso al uitgefloten door het Bochum-publiek, maar gezien de overwinning zal hij daar maling aan hebben. De penalty die na de val van Robben volgde, werd overigens gemist door Müller. In de beginfase was Bochum zoals gezegd het gevaarlijkst geweest; zo krulde Simon Terodde dertig centimeter naast en zag hij even later een poging geblokt worden door Holger Badstuber. Verbeek wist evenwel dat het met tien tegen elf nagenoeg onmogelijk zou worden om Bayern in de tweede helft nog partij te kunnen bieden en dat bleek.

Blau-Weiß kwam er in aanvallend opzicht niet meer aan te pas en nadat Robben al een goede kans voor bijkans open doel had laten liggen, werd het na ruim een uur spelen alsnog 0-2. Robben stuurde Müller met een lobje weg, waarna Thiago Alcántara bediend kon worden voor het tweede doelpunt van de formatie van Josep Guardiola. In het vervolg van de tweede helft bleef Bayern op zoek gaan naar een derde treffer. De beste kansen waren voor Müller en Douglas Costa, maar zij schoten na voorbereidend werk van Robben achtereenvolgens op de doelman en over. In de slotminuut werd het alsnog 0-3: Lewandowski scoorde na een pass van Robben.

Heidenheim - Hertha BSC 2-3
Hertha verzekerde zich eerder op de avond al voor het eerst in 25 jaar van deelname aan de halve finale. De nummer drie van de Bundesliga begon echter niet best in de Voith-Arena, want Arne Feick maakte er na tien minuten bij een hoekschop 1-0 van. Vedad Ibisevic maakte vier minuten later echter alweer gelijk en onder anderen Ibisevic en Anthony Brooks lieten hierna goede mogelijkheden liggen. Na 21 minuten viel de 1-2 via een volley van Ibisevic alsnog. Genki Haraguchi verdubbelde in de tweede helft de voorsprong voor Hertha en verder dan de aansluitingstreffer van Marc Schnatterer kwam Heidenheim vervolgens niet meer.

VfL Bochum wordt uitgeschakeld door Bayern München, maar doet dat met opgeheven hoofd. ARD-analist Mehmet Scholl in de rust van de partij: "Ik hoop dat de rest van de Bundesliga kijkt, want dit is de manier om Bayern aan te pakken..." #bocfcb #dfbpokal #meinvfl #miasanmia