Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München haalt aanvoerder Marcel Sabitzer weg bij RB Leipzig

Laatste update:

Sabitzer is de aanvoerder van Leipzig, al had hij vanwege een spierblessure geen basisplaats in de eerste twee competitieduels. Hij maakte als invaller zijn opwachting tegen 1. FSV Mainz (1-0 nederlaag) en VfB Stuttgart (4-0 zege). Hij kwam in 2014 over van Rapid Wien, werd in zijn eerste seizoen verhuurd aan Red Bull Salzburg en kwam nadien tot 177 competitieduels en 40 doelpunten voor Leipzig. Sabitzer, 54-voudig international van Oostenrijk, is een bepalende speler voor Leipzig. In maart 2020 hielp hij die Roten Bullen met twee doelpunten tegen Tottenham Hotspur (3-0 zege) nog naar de kwartfinale van de Champions League, een unicum in de clubhistorie.

BILD maakte zaterdagavond al melding van de interesse van Bayern in Sabitzer. De regerend kampioen was nog niet tevreden over de selectie en hoopt met Sabitzer 'meer power' binnen te halen, klonk het. Voorafgaand aan het Bundesliga-duel op zaterdagavond tussen Bayern en Hertha BSC (5-0) werd sportief directeur Hasan Salihamidzic gevraagd naar de ontwikkelingen rondom Sabitzer. "We zullen doen wat financieel haalbaar is. We hebben de speler al benaderd", zo liet Salihamidzic weten voor de camera van Sky. Ilaix Moriba werd al genoemd als potentiële opvolger van Sabitzer bij Leipzig. Het achttienjarige talent, dat beschikt over een aflopend contract bij Barcelona, is het nog niet eens geworden over een verlenging en komt voorlopig in actie namens Barcelona B.

Bayern gaat met de komst van Sabitzer door met het wegkopen van belangrijke pionnen van rivaliserende clubs. Verdediger Dayot Upamecano kwam deze zomer al voor 42,5 miljoen euro over van Leipzig, terwijl 25 miljoen euro werd betaald om Nagelsmann weg te halen bij de concurrent: een recordbedrag voor een trainer. Leipzig heeft zich pas in de afgelopen jaren ontwikkeld tot topclub, maar in het verleden richtte Bayern zich al op sterspelers van Borussia Dortmund. Zo kwamen Mario Götze, Robert Lewandowski en Mats Hummels rechtstreeks over van BVB. Eerder deze maand erkende Salihamidzic ook dat Bayern interesse heeft in Erling Braut Haaland, al wordt zijn komst momenteel niet realistisch geacht.

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties