Bayern München haalt in eigen huis wederom flink uit

Bayern München - VfB Stuttgart 4-0
Na achttien minuten was de krachtmeting in de Allianz Arena min of meer al gespeeld. Een geweldige counter van Bayern in de tiende minuut leidde de 1-0 van Robben in. Na een goede actie van Douglas Costa werkte hij de bal met de borst in het doel. Acht minuten later scoorde de Braziliaan: Robben kon niets met een voorzet van Thomas Müller, maar Douglas Costa schoot de bal laag en diagonaal achter Przemyslaw Tyton.

Tyton moest voor rust nog tweemaal het leer uit zijn doel halen. Na voorbereidend werk van Müller maakte Lewandowski er in de 37e minuut 3-0 van en drie minuten later pikte ook Müller zijn doelpunt mee. Tyton keerde een inzet van Kingsley Coman, Arturo Vidal kopte tegen de lat, maar de rebound was voor de Duitser: 4-0. Het rustsignaal was voor die Schwaben een welkome opluchting: statistieken wezen uit dat het team van Guardiola in de eerste helft liefst 23 doelpogingen had ondernomen.

Na rust bleven meer doelpunten echter uit, tot teleurstelling van de 75.000 toeschouwers. Kansen waren er zeker: Robben, Lewandowski en Douglas Costa hadden het scorebord in beweging kunnen brengen, maar faalden of vonden Tyton op hun weg. Na een uur spelen was er toch een moment van vreugde: Holger Badstuber verving Müller en maakte daarmee na zeven maanden zijn rentree op de velden.

FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 2-0
Een ongelukkige actie van Julian Draxler zorgde ervoor dat Wolfsburg al na veertien minuten met tien man verder moest. De middenvelder raakte met een kung fu-trap het hoofd van Franco Jara en moest, ook al had hij zijn tegenstander niet gezien, met rood van het veld. Het was niet de enige domper voor de ploeg van Dieter Hecking. Diego Benaglio kon een voorzet van Jairo niet klemvast houden, waardoor Pablo De Blasis eenvoudig voor de 1-0 en de zeker niet onverdiende ruststand kon zorgen.

Het spel van Wolfsburg werd er na rust niet beter op. Het team van Hecking ontsnapte diverse malen aan een tweede tegendoelpunt, maar een kwartier voor tijd werden de inspanningen van die 05er beloond. Na balverlies van Maximilian Arnold counterde de thuisploeg en gaf Yoshinori de bal op het juiste moment aan Yunus Malli: 2-0. Zelfs de dubbele achterstand was voor Hecking geen reden om Bas Dost in het veld te brengen. De Nederlander bleef negentig minuten op de bank.

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 1-2
Het team van Peter Stöger maakte in de zeventiende minuut een einde aan een negatieve reeks: een rake volley van Dominic Maroh betekende de eerste goal van de Keulenaren na 382 minuten. Na ruim een half uur verscheen de gelijkmaker op het scorebord in de BayArena; het resultaat van een goede fase van de thuisploeg. Na voorbereidend werk van Admir Mehmedi werkte Javier Hernández de 1-1 binnen en was hij voor het eerst in zijn loopbaan in zes opeenvolgende duels trefzeker.

In de tweede helft ging het echter mis voor Bayer. Kyriakos Papadopoulos beging in de 53e minuut een overtreding op de doorgebroken Anthony Modeste en mocht inrukken. FC Köln trok het duel circa twintig minuten later naar zich toe. Na een corner van Marcel Risse kon de vrijstaande Maroh ongehinderd de 1-2 achter Bernd Leno koppen.

TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 0-0
Huub Stevens begon vorige week met een gelijkspel bij 1. FC Köln aan zijn avontuur bij TSG Hoffenheim en zaterdag werd het opnieuw 0-0. Bij Eintracht Frankfurt zat Luc Castaignos op de bank en vanaf die positie zag hij hoe zijn ploeg de gehele wedstrijd duidelijk de betere ploeg was en het was enkel aan Oliver Baumann, de doelman van Hoffenheim, te danken dat er niet werd gescoord. Kort na rust kreeg Aleksandar Ignjovski de grootste kans van de acht (!) kansen die Frankfurt op dat moment al had gehad, maar van drie meter voor het vijandelijke doel schoot hij de bal toch nog in de tribune. De beste mogelijkheid voor Hoffenheim kwam op naam van Kevin Volland, maar hij schoot naast, en omdat Frankfurt hierna kansen bleef missen pakte Stevens zijn tweede punt bij Hoffenheim. Castaignos deed als invaller ('87) overigens nog een paar minuutjes mee.

Borussia Mönchengladbach - FC Ingolstadt 0-0
Borussia Mönchengladbach boekte zes overwinningen op rij in de Bundesliga, maar zaterdag kwam het niet verder dan een gelijkspel tegen Ingolstadt. De bezoekers verdienden dit punt zeker en kregen in de eerste helft ook goede kansen, maar Mortiz Hartmann (tweemaal) en Marvin Matip wisten de score niet te openen. Laatstgenoemde haalde even later aan de overkant van het veld een bal van de doellijn, maar meer serieuze kansen kreeg Gladbach in de eerste helft niet. Ingolstadt verdedigde erg geconcentreerd en na een kwartier spelen in de tweede helft haalde Matip wéér een bal van zijn eigen doellijn af, ditmaal na een inzet van Fabian Johnson. Verder kwam Gladbach niet en kort voor tijd werd Granit Xhaka van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart.

Wat een counter van Bayern München! De 1-0 van Arjen Robben (Y)