Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Johan Derksen toont medelijden: 'Die man is zo extreem zwaar gestraft'

Laatste update:

De 46-jarige Rubiales moet zich bij de Spaanse rechter verantwoorden voor de kus op de mond van voetbalster Jennifer Hermoso (34). Een rechter van het hooggerechtshof heeft de zaak toegelaten, zo meldde de rechtbank eerder deze week. Een uitgebreid onderzoek gaf de doorslag.

Uit het Spaanse onderzoek is gebleken dat de controversiële kus die Rubiales op de mond van Hermoso gaf tijdens de medailleceremonie in augustus na het door Spanje gewonnen WK vrouwenvoetbal 'non-consensueel' (niet met wederzijdse toestemming) was.

Daardoor hangt Rubiales een celstraf van 2,5 jaar boven het hoofd. De aanklager wil tevens dat Rubiales een schadevergoeding van 100.000 euro betaalt aan Hermoso. Laatstgenoemde is sinds 2022 actief in Mexico.

Reactie Derksen


Derksen is het oneens met de eis tegen Rubiales. "Ik vind eerlijk gezegd dat die man zo extreem zwaar gestraft is. Hij is voor grensoverschrijdend gedrag gepakt, maar dat doe je niet als de hele wereld toekijkt. De camera's staan erop."

"Dit is een ijdele, flamboyante man, die in de euforie een vrouw op de mond heeft gekust", gaat Derksen verder. "Als de media dat niet hadden laten ontploffen, had die vrouw ook geen klacht ingediend. Er is nu tweeënhalf jaar geëist. Dat vind ik bezopen voor een kus. Het gaat om een kus! Nu moet hij weer voor de rechter komen. Ik vind het de wereld op zijn kop!"

Ook presentatrice Hélène Hendriks begrijpt de ontstane commotie niet. "Het is ook wel weer deze tijd. Je kunt het ook wel overdrijven." Tot slot herhaalt Derksen zijn standpunt. "Als die man slecht in elkaar zat, was hij 's avonds in het hotel naar de hotelkamer van dat meisje gegaan, had hij aangeklopt en gezegd: 'Ik kom nog even het feestje meevieren met je'. Nee, zo ging het niet."

"De hele wereld valt hierover en alle dames die een columnpje schrijven in Nederland, die kruipen er bovenop. Spanje neemt dat blijkbaar over. Ik vind het te gek voor woorden", besluit de stellige Derksen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

De Roon bewijst na winst Europa League andermaal op X over humor te beschikken
1
De Vrij over juridische strijd met SEG: 'Het verhaal van Alex Kroes klopt niet'
24
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die donderdag kans maken
22
Arnold Bruggink hoopt volgende zomeraanwinst FC Twente snel te presenteren
16
Vertrek bij Ajax in de maak? 'Interesse uit Engeland, Duitsland en Frankrijk'
38
VZ Elftal van het Jaar: PSV domineert; ook Feyenoord goed vertegenwoordigd
68

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties