Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München houdt schade in Lviv beperkt na rood voor jubilaris

Laatste update:

Shakhtar, dat de voorbije vijf seizoenen steeds de titel in eigen land opeiste, hield de eerste helft al goed stand tegen Bayern. Dat kwam er gretig uit in de Arena Lviv en kreeg vroeg kansen via Thomas Müller en Bastian Schweinsteiger. Müller loste eerst een tam schot en schoot even later ook te zwak in na voorbereidend werk van Arjen Robben, die in een vrije rol opereerde: tussendoor probeerde Schweini het acrobatisch met een volley, maar ook hij wist niet voor de vroege goal te zorgen tegen Shakhtar.

Halverwege de eerste helft kwam de Oekraïense formatie er voor het eerst een keer uit. Een counter werd echter in de kiem gesmoord door jubilaris Alonso (hij speelde zijn honderdste Champions League-wedstrijd), die ingreep en meteen geel pakte. Even tevoren was ook Rafinha al op de bon gegaan. In aanvallend opzicht bleef Bayern gevaarlijk, maar scoren lukte niet: Müller schoot over. Voor de tweede keer in dit Europese seizoen gingen de Duitsers zonder een doelpunt maken de kleedkamer weer in. Shakhtar, dat in de groepsfase maar twee zeges boekte (in de beide duels met BATE Borisov), werd kort voor de pauze alleen nog even gevaarlijk via Taison.

De Braziliaan, één van de liefst zes in de basiself van trainer Mircea Lucescu, deed te weinig met zijn kans. De wedstrijd werd er niet veel beter op in de tweede helft en hoogtepunten bleven de eerste twintig minuten uit. Daarna bracht Alonso ongewild de spanning terug in de wedstrijd: hij werd op snelheid geklopt door Taison, trok hem aan diens shirt en kon inrukken met zijn tweede geel van de avond. Het was zijn eerste rode kaart sinds Ajax-Real Madrid in november 2010. Josep Guardiola greep meteen in en haalde Müller eraf, ten faveure van Holger Badstuber. Die maakte zo zijn comeback in de Champions League, na een afwezigheid van 27 maanden in die competitie.

Even later kwam Robert Lewandowski er nog bij, als vervanger van de vrijwel onzichtbare Mario Götze. Ook de Poolse spits kon echter niet het verschil maken en bovendien moest Bayern de boel achterin voortdurend scherp in de gaten houden, gezien de ondertalsituatie. Der Rekordmeister gooide er een slotoffensief uit schreeuwde nog wel om een strafschop, toen Robben de bal tegen de hand van Yaroslav Rakitskyi schoot, maar Alberto Undiano Mallenco zag er geen penalty in. Hoewel de 0-0 in Oekraïne gevaarlijk kan zijn voor Bayern, zullen Guardiola en de zijnen erop rekenen dat de klus thuis alsnog geklaard wordt. Op 11 maart treffen beide teams elkaar weer.

-
Wie gaat er verder in de Champions League?

Meer nieuws

VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
4
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
5
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
20
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
42
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties