Bayern München is het helemaal kwijt en lijdt derde nederlaag op rij

Bayern München - FC Augsburg 0-1
José Reina begon tegen FC Augsburg onder de lat, maar zijn wedstrijd duurde niet lang. Kort nadat Mario Götze namens Bayern München de paal had geraakt kreeg de keeper een directe rode kaart, voor het neerhalen van de doorgebroken Raúl Bobadilla. Augsburg kreeg bovendien een strafschop en Verhaegh ging vol vertrouwen achter de bal staan, maar de Nederlander mikte op de paal, waardoor de score in evenwicht bleef. Met Manuel Neuer op doel (het was voor het eerst dat hij inviel tijdens een competitiewedstrijd) kreeg het tiental van Bayern nog de beste kans om in de eerste helft tot scoren te komen, maar Robert Lewandowski raakte kort voor rust de lat. Hiervoor had Götze overigens ook nog een paar mogelijkheden onbenut gelaten.

Ook in de tweede helft ging het tiental van Bayern, overigens spelend in de nieuwe thuisshirts, op zoek naar de openingstreffer. De eerste kans na rust kwam op naam van Lewandowski, maar hij stuitte op Marwin Hitz, en de keeper haalde ook een goed schot van Mitchell Weiser uit de hoek. Hierna kwam Augsburg beter in de wedstrijd en twintig minuten voor tijd resulteerde dat in de prachtige 0-1, gemaakt door Bobadilla, die een voorzet van Pierre Hojbjerg achter zijn standbeen het doel in werkte. Bayern ging hierna nog in de achtervolging, maar zonder succes, en leed dus de derde nederlaag op rij: midweeks ging het mis tegen Barcelona en vorige week werd er ook al verloren van Bayer Leverkusen. Wie de bekeruitschakeling tegen Borussia Dortmund meerekent (Borussia won na een gelijkspel na strafschoppen) komt zelfs op vier nederlagen op rij uit. Woensdag komt Barcelona op bezoek voor de return in de halve finale van de Champions League.

Borussia Dortmund - Hertha BSC 2-0
Hertha BSC is door een nederlaag bij Borussia Dortmund nog steeds niet zeker van lijfsbehoud. De thuisploeg kwam al binnen de eerste tien minuten op voorsprong via Neven Subotic, die bij een hoekschop zijn hoofd tegen de bal zette en de 1-0 binnen kopte. Henrikh Mkhitaryan kreeg kort hierna direct een goede kans om de marge te verdubbelen, maar schoot net naast, en vervolgens vielen er niet heel veel mogelijkheden meer te noteren in de tegenvallende eerste helft. Kort na de thee kwam Borussia op 2-0, toen Mkhitaryan Erik Durm bediende en de verdediger zijn eerste goal ooit maakte in de Bundesliga. Borussia kon de wedstrijd hierna rustig uitspelen; Hertha, waar John Heitinga als invaller binnen de lijnen kreeg, geloofde duidelijk niet in een comeback.

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 3-0
Het eerste grote gevaar kwam na een kwart wedstrijd van Mönchengladbach: Bernd Leno ging gestrekt op een schot van Max Kruse. De eerst helft stond bol van de (harde) persoonlijke duels en overtredingen en er werden nauwelijks mogelijkheden gecreëerd. Vijf minuten na rust brak Kruse de ban, door na een vrije trap op aangeven van Patrick Herrmann zijn elfde competitiegoal van het seizoen te maken. Na een klein uur was Raffael dicht bij de 2-0, maar hij miste na opnieuw een pass van Herrmann. Negen minuten voor tijd viel het tweede doelpunt voor die Fohlen alsnog: Herrmann benutte een rebound nadat Leno een vrije trap van Fabian Johnson had gekeerd. Hij maakte zijn 33e Bundesliga-doelpunt en evenaarde daarmee Stefan Effenberg. Ibrahima Traoré bepaalde de eindstand op 3-0.

Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim 3-1
TSG Hoffenheim begon beter aan de wedstrijd, maar de thuisploeg opende na achttien minuten de score. Linksback Bastian Oczipka scoorde uit een vrije trap en na een klein half uur maakte Haris Seferovic de 2-0, al stond hij daarbij wel buitenspel. Ook de derde kans van Eintracht Frankfurt leverde een goal op: Timothy Chandler kopte raak uit een hoekschop. Hoffenheim deed een zestal minuten na de onderbreking wat terug: Kevin Volland schoot prachtig raak uit een vrije trap. De blauwhemden uit Hoffenheim kwamen echter niet verder dan die ene eretreffer en hebben nu slechts één van de laatste zes wedstrijden gewonnen. Het Frankfurt van Thomas Schaaf boekte zijn eerste overwinning in zeven speelronden en heeft nog maar twee punten minder dan Hoffe.

Hannover 96 - Werder Bremen 1-1
Hannover 96 won al vijftien wedstrijden niet meer en kon die negatieve reeks zaterdag niet doorbreken. Na een kwart wedstrijd scoorde Lars Stindl nog wel de 1-0, nadat Jimmy Briand een pass had verlengd. Na 35 minuten had de thuisploeg op 2-0 kunnen komen, maar voormalig PSV'er Marcelo liet een grote kans liggen bij een hoekschop. Hannover verloor slechts één van de laatste 55 Bundesliga-wedstrijden tegen Werder waarin het in de rust op voorsprong was gekomen en bleef ook dit keer ongeslagen. Het werd twaalf minuten voor tijd echter wel 1-1: Zlatko Junuzovic benutte op prachtige wijze een vrije schop. Werder Bremen bleef daardoor voor de vierde keer op rij verstoken van een nederlaag en Hannover blijft in de degradatiezone staan.