Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Haaland, Pogba, Alaba en nog 12 sterren die het EK in Duitsland missen

Laatste update:

Erling Braut Haaland


Haaland mist EURO 2024 niet vanwege aanhoudend blessureleed. Noorwegen wist zich simpelweg niet te plaatsen voor de eindronde in Duitsland. Een tegenvaller, want de topschutter van Manchester City kon ook al niet schitteren op het WK in Qatar. Voor Haaland rest niet anders doen de komende maanden alles op alles te zetten om het successeizoen 2022/23 te evenaren. De 30-voudig international (27 goals) veroverde vorig jaar de treble met het elftal van Pep Guardiola en kan dat kunstje dit seizoen herhalen.

De makkelijk scorende Haaland mist na het WK in Qatar dus ook het EK in Duitsland.

David Alaba


De multifunctionele Alaba liep in december in de eerste helft van het thuisduel van Real Madrid met Villarreal (4-1 winst) een zware kruisbandblessure op. Het was al snel duidelijk dat de inmiddels 31-jarige verdediger definitief een streep kon zetten door het naderende EK. Alaba, die pas in juli of augustus wordt terugverwacht op het trainingsveld van Real, mist hierdoor onder meer het groepsduel van Oostenrijk met het Nederlands elftal op 25 juni in het Olympisch Stadion van Berlijn.

Oranje krijgt op het EK niet te maken met David Alaba.

Domenico Berardi


Berardi (29) mag met recht een pechvogel worden genoemd. De rechtsbenige vleugelaanvaller van Sassuolo was net hersteld van een meniscusblessure, toen het noodlot begin maart opnieuw toesloeg. Berardi scheurde zijn achillespees af in de uitwedstrijd tegen Hellas Verona en ging zichtbaar aangeslagen naar de kant. De ervaren buitenspeler, die met Italië de Europese titel veroverde in 2021, moet tot minstens oktober revalideren en zal het EK dus via de televisie volgen.

Berardi scheurde zijn achillespees af en mist hierdoor het EK.

Sven Botman


De hoop van Botman op deelname aan het EK werd onlangs de grond ingeboord in de FA Cup-wedstrijd van Newcastle United tegen Manchester City (2-0 nederlaag). Voor zijn zware kruisbandblessure staat een herstelperiode van zes tot negen maanden, waardoor Koeman een optie minder heeft in het centrum van zijn verdediging. Of Botman, die nog wacht op zijn eerste speelminuten in Oranje, ook daadwerkelijk was geselecteerd is de vraag, zeker ook gezien de enorme concurrentie in het hart van de Nederlandse defensie.

Botman leek een serieuze kandidaat voor het EK, maar door een zware blessure spatte die droom uiteen.

Thibaut Courtois


Courtois beleeft een waar rampseizoen. De boomlange doelman van Real Madrid raakte onlangs voor de tweede keer in een halfjaar zwaar geblesseerd en zal derhalve niet schitteren namens België op EURO 2024. Het was sowieso onzeker of Courtois zou aantreden voor de Rode Duivels gezien zijn zeer moeizame relatie met Domenico Tedesco. De bondscoach beweerde vorig jaar dat Courtois een EK-kwalificatieduel oversloeg omdat hij de aanvoerdersband niet kreeg, wat volgens de keeper leugens waren. Sindsdien leven speler en trainer op gespannen voet met elkaar.

Courtois hoopt eind juni weer fit te zijn, te laat om zich te laten zien op het EK.

Gavi


Er was veel te doen rondom de zware kruisbandkwetsuur die Gavi in november vorig jaar opliep. Zijn werkgever Barcelona was woedend om het feit dat het wonderkind moest opdraven in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië, toen Spanje zich al had geplaatst voor het EK. Gezien de overvolle speelkalender had Gavi rust moeten krijgen, zo luidde het oordeel van de Catalanen. Volgens bondscoach Luis de la Fuente was het talent van Barcelona juist fit genoeg om te spelen. "Zoiets kan gebeuren. Het was gewoon pure pech."

Gavi had dolgraag willen schitteren op het EK, maar Spanje moet het dus zonder het grote talent doen in Duitsland.

Paul Pogba


De loopbaan van Pogba lijkt voorbij vanwege de schorsing van vier jaar vanwege vermeend dopinggebruik. Geen EK dus voor de 91-voudig international van Frankrijk, die in 2018 de wereldtitel veroverde met les Bleus. Pogba speelde in maart 2022 voor het laatst een interland en kwam nadien voornamelijk in het nieuws vanwege blessures en dopingperikelen. Frankrijk bereikte zonder hem de finale van het WK in Qatar en gaat zonder de middenvelder voor Europese glorie in Duitsland deze zomer.

Pogba won het WK in 2018, maar een Europese titel komt daar sowieso niet bij.

Aleksander Isak


Isak was actief op EURO 2020 en vormde in sommige wedstrijden een gevaarlijk aanvalsduo met Dejan Kulusevski. Doelpunten wist de voormalig Willem II'er niet te maken en dat zal deze zomer op het EK in Duitsland dus ook niet gebeuren. Isak, die 10 keer het net wist te vinden voor Zweden in 44 interlands, kan zich dus volledig concentreren op de slotfase van het seizoen met Newcastle United. De ambitieuze Magpies zijn weggezakt naar de middenmoot in de Premier League en moeten alle zeilen bijzetten om alsnog Europees voetbal te behalen.

Isak was actief op EURO 2020, maar op het komende EK zal de aanvaller niet in actie komen.

Sandro Tonali


Illegaal gokken kost Tonali het EK in Duitsland. De middenvelder kan de eindronde op zijn buik schrijven vanwege de schorsing van tien maanden vanwege zijn aandeel in het breed uitgemeten Italiaanse gokschandaal dat vorig jaar openbaar werd. Voor Tonali ligt de focus voorlopig niet op voetbal, maar op de behandeling van zijn gokverslaving. De middenvelder van Newcastle United, met 15 caps voor Italië, was anders zeker een optie geweest voor bondscoach Luciano Spalletti.

Tonali mist het EK met Italie vanwege zijn hardnekkige gokverslaving.

Martin Ødegaard


Martin Ødegaard is in de laatste twee seizoenen uitgegroeid tot de grote aanjager op het middenveld van Arsenal, dat droomt van de eerste landstitel sinds 2004. Helaas voor de 25-jarige spelmaker is de situatie op interlandniveau heel anders. Noorwegen deed alleen in 2000 mee aan een EK en wacht al ruim 2 decennia op een nieuwe deelname. Ødegaard moet wachten tot tenminste de zomer van 2026, als het WK in de Verenigde Staten, Canada en Mexico plaatsvindt, om zijn kunsten op het internationale podium te kunnen vertonen.

Ødegaard focust zich voorlopig op Arsenal, want Noorwegen wist geen ticket te veroveren voor het aankomende EK.

Viktor Gyökeres


Gyökeres is dit seizoen niet te stoppen. De 25-jarige spits wist in 39 duels voor Sporting Portugal maar liefst 36 keer het net te vinden. Maar waar hij schittert op de Portugese velden, daar was er weinig succes als international. Gyökeres en Zweden beleefden een moeizame EK-kwalificatiecampagne en waren niet opgewassen tegen België en Oostenrijk. Het belooft derhalve een rustige zomer te worden voor de reeds aan Arsenal gelinkte aanvaller.

Gyökeres scoort aan de lopende band voor Sporting, maar Zweden naar het EK schieten zat er niet in.

Stefan Savic


De 33-jarige Savic had in de herfst van zijn loopbaan graag nog een keer een EK meegemaakt. De routinier van Atlético Madrid wist in de kwalificatiecyclus een paar keer te scoren, maar dat was niet voldoende om Montenegro naar het EK te loodsen. Even was de droom springlevend toen men in november op een 0-1 voorsprong kwam tegen Hongarije en Servië achterstond tegen Bulgarije. Montenegro verloor echter met 3-1 in Boedapest, waardoor EURO 2024 definitief een utopie werd voor Savic en consorten.

Stefan Savic is waarschijnlijk niet meer op een groot toernooi te bewonderen.

Victor Lindelöf


Lindelöf is sinds augustus 2021 aanvoerder van Zweden, dat in kwalificatiegroep F niet was opgewassen tegen België en Oostenrijk en ook niet goed genoeg was voor plaatsing voor de play-offs. De ervaren centrumverdediger (29), onder manager Erik ten Hag doorgaans een zekerheidje achterin bij Manchester United, maakte in november een mooi gebaar in de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland (2-0 winst). Lindelöf gaf de aanvoerdersband namelijk voor een keer aan Albin Ekdal, die na zeventig interlands afzwaaide bij Zweden.

66-voudig international Lindelöf kan zich voorlopig focussen op Manchester United.

Edin Dzeko


Dzeko mocht lang blijven dromen van zijn allereerste EK-deelname, daar Bosnië en Herzegovina zich via de poulefase plaatste voor de play-offs van de eindronde in Duitsland. De finale van de play-offs was ook lange tijd in zicht, maar in de slotfase tegen Oekraïne ging het alsnog helemaal mis door tegendoelpunten in de 85ste en 88ste minuut (1-2 nederlaag). De 38-jarige Dzeko, die op het WK van 2014 zijn enige deelname aan een groot toernooi beleefde, lijkt zijn beste dagen als international inmiddels achter zich te hebben.

Edin Dzeko nam nooit deel aan een EK en dat gaat waarschijnlijk ook niet meer gebeuren.

Dejan Kulusevski


De aanvallende middenvelder annex aanvaller (23) met Macedonische roots heeft reeds ervaring met het spelen op een EK. Kulusevski was namelijk actief op EURO 2020, dat voor Zweden eindigde in de achtste finale. Een tweede EK zit er voorlopig dus niet in voor een van de revelaties van Tottenham Hotspur. Mede door de aanvallende inbreng van Kulusevski bezetten the Spurs momenteel de vijfde plaats in de Premier League, met uitzicht op plek vier en een ticket voor de Champions League.

Dejan Kulusevski is een van de boegbeelden van het Zweedse ploeg, dat zich desondanks niet wist te plaatsen voor EURO 2024.

Meer nieuws

Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
1
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
3
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
11
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
2
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
26
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
31

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties