Bayern München snelste kampioen ooit in Bundesliga

Hertha BSC - Bayern München 1-3
Arjen Robben kreeg een basisplaats van Guardiola en speelde zo in de kampioenwedstrijd van Bayern zijn honderdste duel in de Bundesliga. Op bezoek bij Hertha BSC maakte der Rekordmeister er weer een grote rondo van en al in de zesde minuut kwamen de bezoekers op voorsprong, toen een voorzet van Thomas Müller niet goed weggewerkt kon worden. Toni Kroos kreeg de bal voor zijn voeten en schoot de 0-1 tegen de touwen. Bayern bleef hierna heer en meester en verdubbelde nog binnen het eerste kwartier de marge, dankzij een fijne kopbal van Mario Götze na een voorzet van Bastian Schweinsteiger. De wedstrijd was daardoor al snel niet spannend meer en de meegereisde supporters van Bayern konden al vroeg beginnen aan hun kampioensfeestje.

Hertha probeerde wel wat terug te doen, maar was simpelweg niet goed genoeg om het Bayern lastig te maken. De gasten lieten de bal eenvoudig rond gaan en Müller maakte er voor rust nog bijna 0-3 van, maar zijn kopbal belandde op de lat en zijn lobje over Thomas Kraft ging net naast. Bayern ging dus met een 0-2 voorsprong rusten en kort in de tweede helft dacht Robben de derde goal te kunnen maken, maar hij werd terecht teruggevlagd wegens buitenspel. Mario Mandzukic stuitte even later op Kraft en daardoor kon Hertha terug in de wedstrijd komen, dankzij een benutte strafschop van Adrian Ramos (1-2). Bayern bleef echter rustig en besliste de wedstrijd een klein kwartier voor tijd, toen invaller Franck Ribéry met een heerlijke stift voor de 1-3 zorgde.

Borussia Dortmund - Schalke 04 0-0
Schalke 04 verraste de thuisploeg in de openingsfase met veel pressie, en was al snel dicht bij een treffer. Huntelaar werd vrijgespeeld in de zestien, maar de spits-in-vorm handelde te gehaast en schoot over. Het antwoord van Dortmund liet niet lang op zich wachten: Robert Lewandowski kreeg een vrije kopkans, maar ook de Pool had het vizier nog niet op scherp en mikte ver naast. Gaandeweg het eerste bedrijf nam Borussia Dortmund het initiatief over. De thuisploeg kreeg dan ook de beste kansen, maar Henrik Mkhitaryan (geweldige knal gepakt voor Fährmann) en Marco Reus (wederom redding Fährmann) slaagden er niet in om het veldoverwicht te vertalen naar doelpunten. De 0-0 stand bij rust werd dan ook gekoesterd door Schalke.

Borussia ging na de pauze door waar het gebleven was en kreeg via Reus meteen weer een goede kans op de 1-0. Schalke kon in het openingskwartier niet veel meer doen dan tegenhouden, maar had na een uur spelen toch zomaar op voorsprong kunnen komen. Roman Neustädter kopte uit kansrijke positie echter recht in de handen van Roman Weidenfeller. Schalke leefde daarna iets op, maar het was uiteindelijk vooral aan de uitblinkende Fährmann te danken dat de 0-0 stand bleef staan. Zo toonde de goalie zijn vorm opnieuw door een kopbal van Reus uit de hoek te werken. In de laatste tien minuten poogde het elftal van Klopp middels een alles-of-niets-offensief alsnog een treffer te forceren, maar ook dat sorteerde geen effect.

Werder Bremen - VfL Wolfsburg 1-3
VfL Wolfsburg, nog altijd zonder de geblesseerde Bas Dost, vloog uit de startblokken in het Wesertstadion. Junior Malanda kopte de bal in de tweede minuut via een tegenstander achter doelman Raphael Wolf en zeven minuten later was het wederom raak. Dit keer had Ivan Perisic alle tijd en ruimte om een hoek uit te kiezen: 0-2. Werder Bremen herpakte zich snel: Ivan Prödl kopte weer zeven minuten later na mistasten van Diego Benaglio de 2-1 binnen. De thuisploeg, waar Eljero Elia na rust in het veld kwam, had daardoor genoeg tijd om de schade volledig te repareren, maar slaagde daar niet in. In de slotfase besliste Maximilian Arnold het treffen definitief: de jongeling schoot van achttien meter op prachtige wijze raak en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3.

Eintracht Braunschweig - FSV Mainz 05 3-1
De overwinning van Eintracht Braunschweig van FSV Mainz 05 betekende erg slecht nieuws voor Gertjan Verbeek en Huub Stevens. De hekkensluiter van de ranglijst heeft nu immers nog maar twee punten minder dan 1. FC Nürnberg (de ploeg van Verbeek) en drie minder dan VfB Stuttgart (de ploeg van Stevens). Nürnberg en Stuttgart hebben nog wel een duel tegoed en spelen woensdag tegen elkaar in een heerlijke degradatiekraker. Bij Braunschweig was Dominik Kumbela dinsdag de grote man, met twee doelpunten (waarvan een prachtige omhaal, de 3-1), terwijl ook Haavard Nielsen trefzeker was voor de drager van de rodelantaarn. Namens Mainz verscheen Nicolai Müller op het scoreformulier, maar zijn doelpunt was dus alleen maar goed voor de statistieken. In de strijd tegen degradatie wordt het door de zege van Braunschweig nog heel erg spannend.