Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bayern München verovert Super Cup na fantastisch voetbalgevecht

Laatste update:

Mourinho gunde Fernando Torres een basisplaats en dat bleek al na acht minuten een gouden greep. Guardiola had er vooraf nog zo voor gewaarschuwd: de ploegen van Mourinho zijn ijzersterk in de counter. Dat signaal had zijn elftal blijkbaar niet goed opgepakt, want na een aanval van Bayern München lag de bal ruim tien seconden later aan de andere kant in het net. Eden Hazard zette André Schürrle aan het werk, die op zijn beurt de bal voorgaf op Torres.

Met een heerlijk schot werkte de Spanjaard de bal ineens tegen de touwen en dat betekende weer een treffer in een finale voor Torres: hij heeft nu gescoord in de finale van het EK, in de finale van de Europa League, in de Community Shield en nu dus ook in de Europese Super Cup. Ndat Torres een prima kans op een tweede treffer had gemist (de aanvalsleider schoot centimeters over het doel van keeper Manuel Neuer) werd Bayern München sterker. Franck Ribéry zag een inzet gekeerd worden door doelman Cech, diezelfde Ribéry produceerde een afzwaaier en Thomas Müller vond het zijnet.

Direct na de onderbreking zou de gelijkmaker alsnog vallen het was Ribéry, donderdag nog verkozen tot de beste speler van Europa, die hem maakte. De Fransman trok naar binnen, haalde verwoestend uit en sprong uit blijdschap in de armen van zijn trainer Guardiola. Bayern werd sterker en sterker en Chelsea stond met de rug tegen de muur: zo ging een volley van Ribéry rakelings naast en een schot van Robben (die tegen zijn ex-werkgever speelde) over. Bayern had het meeste balbezit en was veelvuldig te vinden op de helft van the Blues, maar bijna sneed der Rekordmeister zichzelf in de vingers. Dante gleed uit en Oscar kreeg vrije doortocht richting Neuer, maar de sluitpost verrichtte een fabelachtige redding met zijn voeten.

Ook daarna kreeg Chelsea nog prima kansen: zo redde Neuer fantastisch op een kopbal van David Luiz en kopte Branislav Ivanovic zelfs op de lat. Vijf minuten voor tijd moest Chelsea met tien man verder, toen Ramires zijn tweede gele kaart kreeg na hard inkomen op Mario Götze. Toch kwam de ploeg van Mourinho op voorsprong en dat gebeurde in de verlenging. Hazard dribbelde naar binnen, liet verdedigers staan alsof ze er niet waren en verschalkte Neuer met een laag schot. Bayern zette alles op alles en kreeg in de tweede helft van de verlenging een groot aantal dotten van kansen. Cech verrichtte wereldreddingen op kopballen van Mandzukic en een vrije trap van Ribéry, terwijl Cahill een uitstekende defensieve ingreep pleegde toen Xherdan Shaqiri in scoringspositie kwam. In de aller, allerlaatste seconde van de wedstrijd tekende Martínez voor 2-2 en in de strafschoppenreeks werd invaller Lukaku de schlemiel door de vijfde en laatste strafschop te missen.

-
Is Bayern München de verdiende winnaar?

Meer nieuws

Noa Lang start zeer controversieel liedje op podium, maar Luuk de Jong grijpt in
32
Live meepraten in de Premier League: Crystal Palace - Manchester United
1
Koopmeiners heeft geen basisplek nodig om goud waard te zijn voor Atalanta
0
Liveblog huldiging PSV: Selectie op bordes, Stadhuisplein uitzinnig van vreugde
38
'Bayern München schakelt definitief door naar Erik ten Hag'
34
Vitesse beleeft doorbraak in reddingsplan: Parry ziet af van claim
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties