Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bayern München verzuipt op fenomenale avond voor Dost

Laatste update:

De eerste wedstrijd in de Bundesliga sinds de winterstop was er één met een indrukwekkend begin, zij het met een rouwrand. Ter nagedachtenis aan de overleden Junior Malanda was er een special tifo-actie en klonk er een minuut lang applaus. Daarna ging het duel in de Volkswagenarena van start en opende Arjen Robben meteen gretig. Hij zag een schot echter geblokt worden. Die kans was geen voorbode voor een succesvolle avond van Bayern, want Robbens landgenoot Dost opende vervolgens de score.

In de vierde minuut versnelde Maximilian Arnold op rechts en gaf hij de bal af aan De Bruyne. Die zag op zijn beurt dat Dost er beter voor stond en bediende de spits: Dost schoot diagonaal raak en zette VfL Wolfsburg zo snel aan de leiding. Bayern, dat geen van zijn zeventien voorgaande competitieduels dit seizoen verloor, was er even door van de kaart. De betere mogelijkheden bleven voor de felle thuisclub, die stevig counterde maar er af en toe ook met rustig opbouwen doorheen wist te komen. De Bruyne liet daarbij de kans op de 2-0 liggen en miste maar net. Ook Arnold was dicht bij een doelpunt.

Bayern probeerde het met afstandsschoten van Bastian Schweinsteiger en David Alaba en was eerder al even gevaarlijk geworden bij een kopbal van Schweinsteiger. Het was echter VfL Wolfsburg, dat kort voor rust nóg eens toe sloeg en weer werd Dost bejubeld. Zijn doelpunt was om in te lijsten: van dik twintig meter volleerde hij mooi binnen, via de binnenkant van de paal, nadat Robert Lewandowski een voorzet probeerde weg te koppen. Zo werd het alsnog 2-0. In de eerste fase na rust toonde Bayern even dreiging en schoot Robben naast, maar meteen gaf Wolfsburg weer een dreun.

De Bruyne vertrok met drie verdedigers om zich heen bij een counter en bleef oog in oog met Neuer heel kalm. Met links vond hij de linkerhoek en maakte de voorsprong onoverbrugbaar. Bayern kwam wel snel terug met de 3-1 van Juan Bernat, maar VfL Wolfsburg raakte er niet door van de wijs. Een kwartier later was Bayern niet verder opgerukt en besloot De Bruyne zijn tweede van de avond te maken: de Belg draaide Dante even dol met een paar schijnbewegingen en haalde toen hard uit met links. Neuer kon niet bij de pegel en stond zo tegengoal nummer vier toe. Ter illustratie: Bayern kreeg in de voorgaande zeventien wedstrijden ook vier doelpunten tegen, in totaal.

-
Zie jij de Duitse titelstrijd nog spannend worden?

Meer nieuws

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
30
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
149
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
351
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
15
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
46

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties