Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bayern na strafschoppen naar finale in eigen huis

Laatste update:

Over de gehele wedstrijd in het Bernabéu gezien was de zege van Bayern op Real terecht. De thuisploeg startte nog wel sterk en kreeg al in de derde minuut een goede kans via Sami Khedira, die op de benen van Manuel Neuer schoot, voordat het vier minuten later een strafschop kreeg. Ángel Di María schoot tegen de hand van de vallende David Alaba aan en zag de penalty die volgde benut worden door Ronaldo, waardoor Real dus een goede start kende. Kort na de openingstreffer van Ronaldo (de 25ste strafschop op rij die de Portugees benutte voor Real) had Robben van dichtbij de gelijkmaker moeten binnenwerken, maar na een lage voorzet van Alaba schoot hij vlak voor Iker Casillas over. Ook Franck Ribéry had moeten scoren, maar Khedira greep goed in.

Bayern beet dus even van zich af, maar kon niet voorkomen dat Ronaldo de marge van Real nog binnen het kwartier verdubbelde. De bal kwam ietwat toevallig voor Mesut Özil, die zijn Portugese ploeggenoot helemaal vrij zag staan en Ronaldo een niet te missen kans bood. Bayern zat dus in de problemen, maar groeide in de wedstrijd en kwam terug tot 2-1 dankzij een benutte penalty van Robben. De Nederlander mocht aanleggen na een duw van Pepe in de rug van Mario Gómez en koos voor dezelfde hoek als Iker Casillas, maar zag de keeper de bal slechts toucheren en niet keren. Na Ivan Zamorano en Fernando Morientes is Robben de derde speler met een verleden bij de Koninklijke die scoorde tegen Real.

Bayern werd na de aansluitingstreffer de betere partij. Namens Real schoot Karim Benzema weliswaar nog net naast, maar hierna waren de kansen die volgden voor de bezoekers, die op zoek gingen naar de gelijkmaker. Gómez kon een hoek uitzoeken maar schoot recht op Casillas, die even later hulp kreeg van Xabi Alonso, die een treffer van Ribéry voorkwam. Casillas zelf keerde kort voor rust nog een gevaarlijke vrije trap van Robben, die onderweg nog met de hand werd aangeraakt door Pepe, en kwam kort na de thee met de schrik vrij toen Gómez een kopduel won van Pepe, maar naast kopte. Het antwoord van Real kwam weer van Benzema: de aanvaller had evenals in de eerste helft een goed schot in huis, maar Neuer kon redden en moest een vrije trap van Ronaldo klemmen.

De vertwijfeling sloeg toe en zoveel kansen als in de eerste helft vielen er na rust niet te noteren, maar vijf minuten voor tijd had Gómez toch moeten scoren. De spits van Bayern twijfelde echter te lang en verprutste daarmee de mogelijkheid, waardoor een verlenging volgde. Ook daarin overheerste de angst om te verliezen en dus was een penaltyreeks het logische gevolg. Ronaldo en Kaká zagen de eerste twee Real-strafschoppen gekeerd worden door Neuer, maar omdat Toni Kroos en Philipp Lahm misten na rake penalty's van David Alaba en Gómez, werd het weer ontzettend spannend. Sergio Ramos bezweek onder de druk en schoot zijn strafschop over, waarna Bastian Schweinsteiger wel rustig bleef en Bayern naar de finale in eigen huis schoot.

Bekijk hier de samenvatting van Real Madrid - Bayern München:

-
Bayern is de verdiende winnaar

Meer nieuws

De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
13
Santiago Gimenez onthult door welke grote fout hij zelfvertrouwen verloor
11
VZ Kort: Bovenring van de noordzijde van het stadion van PSV krijgt upgrade
77
Troyes zet vier spelers op non-actief na bizar vuurwerkincident met eigen fans
8
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
'Feyenoord grijpt mis: target één stap verwijderd van transfer naar Spanje'
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties