Bayern overtuigt niet maar wint wel, Gladbach lijdt dure nederlaag

VfB Stuttgart - Bayern München 1-3
Met Borussia Dortmund in de achtervolging kan Bayern München zich eigenlijk geen misstap permitteren en de ploeg van Josep Guardiola kwam zaterdagmiddag tegen VfB Stuttgart na drie minuten spelen al bijna op voorsprong via Franck Ribéry. Zijn inzet werd echter geblokt en tien minuten later moest Manuel Neuer aan de andere kant ingrijpen na een goed schot van Daniel Didavi. Ribéry was na een half uur spelen dan toch betrokken bij de openingstreffer: na een goede actie werd zijn voorzet door Georg Niedermeier achter zijn eigen doelman gewerkt.

In de tweede helft was het weer Ribéry die voor gevaar zorgde, voordat Alaba de voorsprong een dikke vijf minuten na rust verdubbelde: de Oostenrijker kreeg de bal mee en schoot het leer door de benen van een verdediger achter Przemyslaw Tyton. Didavi bracht na een uur spelen echter de spanning weer terug in de wedstrijd: de middenvelder lag al op het gras na een vrije trap maar hij slaagde er al zittend in om de bal achter Manuel Neuer, die voor het eerst in ruim zeven uur spelen in de Bundesliga werd gepasseerd, te lepelen. Stuttgart probeerde na de tegengoal nog te stunten, maar via een heerlijke uithaal van Douglas Costa werd het vlak voor tijd zelfs nog 1-3.

FC Ingolstadt 04 - Gladbach 1-0
Om nog zicht te houden op rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League was zaterdag eigenlijk alleen een overwinning voldoende voor Borussia Mönchengladbach. In een weinig enerverende eerste helft tegen FC Ingoldstadt 04 was de ploeg ook het dichtst bij een treffer, maar Ramazan Ozcan had goed het oog in een hard schot van Thorgan Hazard. Vlak na de rust maakte Ingolstadt bijna de 1-0, maar pogingen van Benjamin Hübner en Lukas Hinterseer vlogen net over het doel van Yann Sommer. Vlak voor tijd moest de doelman wel de bal uit het net vissen: Moritz Hartmann miste even daarvoor al een grote kans en zijn schot daarop was wel genoeg voor de 1-0.

Hamburger SV - SV Darmstadt 1-2
HSV blijft zeges afwisselen met nederlagen. Zaterdag was het die Rothosen weer eens niet gegund en moesten ze hun meerdere erkennen in de promovendus uit Darmstadt. Zeven minuten voor rust kopte verdediger Aytac Sulu rond de penaltystip binnen uit een vrije trap: zijn zesde kopgoal dit seizoen en een nieuw record voor een verdediger in de Bundesliga. In de tweede helft tilde Jérôme Gondorf de marge naar twee en daarna hielden de bezoekers de voorsprong vast: de aansluitingstreffer van Lewis Holtby kwam veel te laat en de eerste overwinning voor Darmstadt sinds 7 februari (!) werd zo een feit.

Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim 0-2
Voor het eerst sinds zijn rentree mocht Luc Castaignos (die lang geblesseerd was) weer eens in de basis starten bij Eintracht. Het werd echter geen plezierige middag voor de aanvaller, want de bezoekers namen de punten mee. Na een uur spelen mocht Nadiem Amiri invallen voor Philipp Ochs en binnen twee minuten was hij zijn gewicht al in goud waard, door na een heerlijke pass knalhard de linker benedenhoek te vinden. Eintracht had daar geen antwoord meer op en in de slotfase zorgde Mark Uth nog voor het laatste stukje zekerheid met de 0-2. Castaignos moet hopen dat het volgende week beter gaat tegen Bayer Leverkusen.

Werder Bremen - FC Augsburg 1-2
De nummers vijftien en zestien van de Duitse competitie hadden allebei een overwinning nodig om weg te geraken uit de kelder. FC Augsburg werd de gelukkige, door vijf minuten voor het einde de beslissende 1-2 te noteren. In de eerste helft zorgde Florian Grillitsch ('43) voor de openingsgoal, die in de tweede helft door Alfred Finnbogason ('53) werd weggepoetst. De winnende kwam laat in de wedstrijd van Jeong-Ho Hong, die een minuut daarvoor Christoph Janker was komen aflossen. De gouden wissel schoot raak in de linkerhoek en bezorgde zijn club onnoemelijk belangrijke punten.