Bayern pakt door heerlijke omhaal van Thiago Alcántara volle winst

Arjen Robben en Franck Ribéry reisden vanwege lichte spierblessures niet af naar Baden-Württemberg en hun gemis liet zich toch wel voelen aan de kant van der Rekordmeister. Bayern domineerde in de eerste helft, maar vond zelden een opening in de hechte defensie van de nummer twaalf van de Bundesliga. De eerste kans was ook voor Stuttgart: na acht minuten schoot Timo Werner met zijn linker over. Die Schwaben speelden zonder angst en schreeuwden na een kwartier om een strafschop nadat Rafinha hands zou hebben gemaakt, maar scheidsrechter Manuel Gräfe liet doorspelen. Na het eerste kwart verhoogde Bayern het speltempo, maar na een halfuur sloeg de thuisploeg van Thomas Schneider toe. Een schot van Werner smoorde en kwam terecht bij Vedad Ibisevic, die in buitenspelpositie Manuel Neuer wist te verschalken: 1-0.

De bezoekers uit Beieren openden hierna de jacht op de gelijkmaker en waren daar voor rust nog heel dicht bij, maar een volley van Thiago werd knap gepakt door doelman Sven Ulreich. Guardiola kon onmogelijk tevreden zijn over de eerste helft, maar zijn team begon ook niet goed aan de tweede. Rafinha ging na twee minuten in de fout en had geluk dat Ibisevic zijn flater niet bestrafte en naast schoot. Pep nam na een uur maatregelen en bracht Mario Mandzukic en Pizarro binnen de lijnen voor Toni Kroos en Xherdan Shaqiri. Bayern drukte Stuttgart langzaamaan verder terug op de eigen helft en Thiago kreeg twintig minuten voor tijd opnieuw een goede mogelijkheid, maar zijn schot, na een pass van Pizarro, werd met de benen gekeerd door Ulreich. Een kwartier voor tijd was het wel raak.

Pizarro kopte een vrije trap van Thiago in de verre hoek en hierdoor incasseerde Stuttgart voor de twaalfde keer op rij in een thuiswedstrijd in de Bundesliga een doelpunt. Bayern hoopte vervolgens het laatste woord te hebben in de attractieve wedstrijd, maar mocht eerst nog van geluk spreken dat Werner een grote kans op de 2-1 liet liggen. In de 92e minuut pakte Bayern alsnog de volle winst door een geweldig doelpunt van Thiago, die een voorzet van Rafinha met een acrobatische inzet in de verre hoek werkte. Stuttgart verloor alweer zijn vijfde duel van de recente zes speelronden en Bayern ontmoet zondagmiddag Eintracht Frankfurt.