Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Bayern verbindt voorwaarde aan vertrek Lewandowski naar Barcelona'

Laatste update:

Lewandowski is naar verluidt optimistisch gestemd over de stap naar Barcelona, die nu al weken het nieuws beheerst in zowel Duitsland als Spanje. Volgens Mundo Deportivo heeft Barcelona een openingsbod gedaan van 32 miljoen euro, een bedrag dat door variabelen kan oplopen tot 37 miljoen euro. Bayern heeft het bod nog niet in behandeling genomen, waarschijnlijk omdat men eerst het jawoord wil ontvangen van Mané. De vleugelaanvaller verklaarde deze week dat hij na de Champions League-finale tegen Real Madrid van zaterdagavond definitief uitsluitsel zal geven aangaande zijn toekomst. Bayern wil dertig miljoen euro neerleggen, terwijl Liverpool vasthoudt aan vijftig miljoen euro.

Bayern München wil eerst Sadio Mané inlijven, voordat Robert Lewandowski mag vertrekken.

Voor de 33-jarige Lewandowski, die naar eigen zeggen toe is aan een nieuw avontuur elders, ligt er bij Barcelona een driejarig contract klaar. Bestuursvoorzitter Oliver Kahn en technisch directeur Hasan Salihamidzic verklaren al wekenlang dat de topschutter aan zijn contract zal worden gehouden, maar er lijkt nu toch een opening te zijn voor Barcelona. Mocht Lewandowski daadwerkelijk vertrekken, dan laat hij Bayern achter met 344 doelpunten in 374 optredens. Hij veroverde met de club onder meer achtmaal de landstitel en een keer de Champions League.

De geruchten over een vertrek leidden tot moddergooien tussen Salihamidzic en Pini Zahavi, de zaakwaarnemer van Lewandowski. "Eigenlijk, wilde ik deze uitspraken niet publiekelijk doen omdat ik veel respect heb voor deze historische club (Bayern München, red.), maar het is onmogelijk voor mij om niet te reageren op de uitspraken van Hasan Salihamidzic", zo luidde de reactie van Zahavi. Salihamidzic stelde dat Bayern Lewandowski wel degelijk een contractaanbieding tot 2023 heeft gedaan, maar dit werd door Zahavi ontkend. "Het feit is dat Robert Bayern na acht jaar, waarin hij alles voor de club heeft gegeven, wil verlaten. Nu, op bijna 34-jarige leeftijd, heeft hij de kans om een levenslange droom te vervullen en naar de club te verhuizen waar hij altijd van heeft gedroomd. Waarom wil Bayern hem deze kans ontnemen?", vroeg Zahavi zich hardop af.

Hoeness haalt uit naar Lewandowski en Barcelona: 'Moeten circusartiesten zijn'

De oud-voorzitter van Bayern mengde zich ook in de transferdiscussie.Lees artikel

De zaakwaarnemer van Lewandowski haalde vervolgens een anekdote van vorig jaar aan. "Ik had een ontmoeting met Oliver Kahn (algemeen directeur, red.), Hasan Salihamidzic en Marco Neppe (technisch directeur, red.). Ik zei tegen hen: 'Hoe staan jullie tegenover de contractverlenging van Robert Lewandowski?' Het bleef vervolgens stil. Geen ja, nee of een misschien, gewoon helemaal geen reactie. Tegen het einde van de meeting zei ik: 'Verkoop hem dan volgende zomer'. Maar zei zeiden: 'We willen hem eigenlijk niet verkopen, maar als we een bod van 120 miljoen euro ontvangen, dan kunnen we praten'. Dat is ongeveer het bedrag dat Erling Braut Haaland gekost zou hebben om in de zomer te contracteren, inclusief alle vergoedingen, vertelde Zahavi.

De zaakwaarnemer liet weten dat Erling Haaland een grote rol speelt in de vertrekwens van zijn cliënt. "Lewandowski is een zeer intelligent persoon, niet alleen de beste spits ter wereld. Hij weet precies wat Bayern van plan was. Dus Robert wist al die tijd dat Bayern hem wilde vervangen door Haaland. Erling's vader heeft het zelfs bevestigd. Hij vertelde Lewandowski enige tijd geleden in een persoonlijk gesprek: 'Mijn zoon komt voor vijftig procent naar Bayern'. De voetbalwereld is groot, maar er zijn geen geheimen..." Haaland koos uiteindelijk niet voor Bayern, maar voor een transfer richting Manchester City.

Denk jij dat Robert Lewandowski bij Barcelona past?

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
118
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties