Bayern wint ondanks goal Robben weer niet, Wolfsburg profiteert niet

Bayern München - Schalke 04 1-1
Bayern München was in de eerste helft van het seizoen ongenaakbaar, maar in de eerste wedstrijd na de winterpauze werd de recordkampioen plots van het veld geveegd door achtervolger VfL Wolfsburg (4-1). Bayern aasde tegen Schalke 04 op eerherstel en de ploeg van Guardiola begon flitsend. Schalke 04 (zonder de geschorste Klaas-Jan Huntelaar) werd met de rug tegen de muur gezet, tot een actie van Jérôme Boateng de kaarten opnieuw schudde. Boateng haalde Sidney Sam na een kwartier spelen neer in het strafschopgebied en omdat hij de laatste man was mocht hij vertrekken. Bayern, dat tot dat moment circa tachtig procent van het balbezit liet noteren, mocht van geluk spreken dat keeper Manuel Neuer de slappe strafschop van Eric Maxim Choupo-Moting keerde.

Opmerkelijk genoeg leek Schalke 04 het wel best te vinden tegen tien man, wat de weg vrijmaakte voor Bayern München om weer de aanval te zoeken. Even nadat de thuisploeg al op voorsprong leek te komen (een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel) was het wel raak en Robben, de topscorer van Bayern in de competitie, moest het doen. De Nederlander kopte raak uit een hoekschop van Xabi Alonso. Plots ging Schalke 04 wel de aanval in en direct was het raak, door een kopdoelpunt van Benedikt Höwedes. In blessuretijd miste Robert Lewandowski nog een gigantische kans op de 2-1.

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 1-1
Bij de magistrale overwinning op Bayern München was er een hoofdrol weggelegd voor Bas Dost, die twee doelpunten maakte namens VfL Wolfsburg. Het tweede doelpunt was een juweel van een treffer, maar tegen Eintracht Frankfurt kon Dost zich niet onderscheiden. De Nederlander werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald en toen was het al 1-0 voor de thuisploeg, omdat Stefan Aigner koel afrondde na een pass van Takashi Inui. De bezoekers waren zeker in de eerste helft wel beter, maar kansen via Luiz Gustavo, Ivan Perisic en Kevin De Bruyne bleven onbenut. Twee minuten voor tijd kreeg VfL Wolfsburg dan toch de verdiende gelijkmaker via De Bruyne.

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 1-0
De ploeg van Lucien Favre ging met een verdiende 1-0 voorsprong de rust in. De bezoekers speelden vrij offensief en daardoor kregen die Fohlen kans na kans. Na dik twintig minuten was het raak. Een voorzet van Branimir Hrgota werd uiteindelijk door een rake inzet van Patrick Hermann beantwoordt. SC Freiburg creëerde zelf ook kansen, maar was niet in staat om de bal ook achter Yann Sommer te krijgen. Na de onderbreking speelden de bezoekers compacter en had Borussia meer moeite om de wedstrijd te controleren. Omdat de ploeg van Favre naliet om de voorsprong uit te breiden, bleef het tot de laatste minuut spannend.

Hannover 96 - FSV Mainz 05 1-1
Er was in de eerste helft maar een ploeg die een doelpunt verdiende: Hannover. De treffer van Jimmy Briand, na nog geen half uur spelen, kwam niet als een verrassing. Lars Stindl had na vijf minuten al een dot van een kans verprutst. De bezoekers uit Mainz grossierden in fouten en oogden weinig creatief. Naarmate de tweede helft vorderde, koos de ploeg van Kasper Hjulmand ervoor om meer druk te zetten en opteerde Hannover voor countervoetbal. Een beslissing met nadelige gevolgen: Elkin Soto zette dertien minuten voor tijd de 1-1 op het scorebord en zodoende bleven de nummers negen en tien op een gelijkspel steken.