Been moet in slotminuut afstand doen van alleenrecht op koppositie

Kortrijk - Racing Genk 1-1
Racing Genk lijkt zich, afgaande op recente resultaten, serieus te gaan mengen in de strijd om de Belgische landstitel. De ploeg van Been liet tegen nummer vier Kortrijk aanvankelijk echter niet zien waarom. Evenals de gastheren speelden de Smurfen weinig klaar en het wachten was dan ook tot de tweede helft. Alhoewel ook niet hoogstaand, hadden Been en consorten daarin namelijk wel reden tot juichen.

Zes minuten na de hervatting tekende Vossen namelijk op weergaloze wijze voor de openingstreffer. Zonder aan te nemen werkte de aanvaller een pass van Thomas Buffel over goalie Darren Keet heen het doel in. Hij deed dat met de buitenkant van zijn voet. Brecht Capon was nadien in de buurt van de gelijkmaker, maar de middenvelder van Kortrijk faalde tot twee keer toe uit kansrijke positie. Daarmee leek het gedaan, maar in de slotfase bepaalde Chavarría anders. Met een rake kopbal zorgde de Argentijn in de laatste minuut alsnog voor de terechte 1-1.

Charleroi - Anderlecht 2-0
Paars-Wit, waar Bram Nuytinck de negentig minuten vol maakte, begon evenwel aardig aan de wedstrijd. Met name Ronald Vargas kreeg diverse gelegenheden om de gasten op voorsprong te zetten, maar de Venezolaan toonde aan de topvorm nog niet gevonden te hebben. Zo had hij al na twee minuten de 0-1 op zijn schoen, maar verdween zijn druistige inzet hoog over het doel van Charleroi. De missers bleken duur: tegen de verhouding in nam Charleroi na een klein halfuur de leiding. De geheel vrijstaande Rossini knikte bij de tweede paal een voorzet achter Silvio Proto.

Het was op dat moment geen reden tot paniek. Anderlecht nam nadien het heft weer in handen, al bleef nadrukkelijk doelgevaar dit keer uit. Meteen na de pauze ging het wederom mis: via het lichaam van Wasilewski trapte Proto de bal in eigen doel. Anderlecht probeerde het nadien nog wel, maar wist nauwelijks openingen te vinden in de hechte afweer van de thuisploeg. Die was zelfs nog het dichtst bij een nieuwe treffer. Voormalig Vitessenaar Onur Kaya schoot na een knappe dribbel echter op de vuisten van Proto. De 2-0 bleef zodoende de eindstand.

AC Beerschot - Oud Heverlee Leuven 1-3
Het gaat de laatste weken allerminst crescendo voor Adrie Koster. Van de laatste vier wedstrijden verloor AC Beerschot er drie en werd er een keer gelijkgespeeld. Oud Heverlee Leuven bleek ook niet de tegenstander om het tij te keren, al had de thuisploeg daar aanvankelijk wel de gelegenheid toe. De Kielse Ratten hadden de eerste helft namelijk het betere van het spel, maar wisten dat niet te vertalen naar doelpunten.

Tien minuten na de pauze deed OH Leuven dat wel, en hoe. Kenneth Van Goethem nam een afvallende bal in een keer op de pantoffel en zag hoe zijn inzet buiten het bereik van doelman Stijn Stijnen perfect in de hoek plofte. Daarmee was het verzet van Beerschot ook meteen gebroken. De gastheren speelden weinig meer klaar en drie minuten voor tijd besliste Karel Geraerts het duel. Stefan Gislason liet vervolgens ook nog een derde Leuvense treffer aantekenen. Hernan Losada deed in blessuretijd nog wel iets terug: hij zorgde vanaf de stip voor de 1-3 eindstand.