Been overwintert met Genk, jongste Inter van de eeuw flink onderuit

Videoton FC - Racing Genk 0-1
Door de afwachtende houding van Racing Genk en Videoton kwam de wedstrijd erg traag op gang. Genk kreeg slechts één kans, maar verzilverde die wel. Elyaniv Barda bedankte doelman Mladen Bozovic bij zijn kopbal. Daarna liet Genk de thuisploeg komen. Györgi Sandor kreeg een dot van een kans, maar schoot het leer onbegrijpelijk naast. Ook na de onderbreking mocht Videoton, in 1985 nog UEFA Cup-finalist, van het team van Been het spel maken. De Genkies speelden met vuur, maar dwongen in Hongarije wel overwintering in Europa af.

FC Basel - Sporting Portugal 3-0
Voor de veertiende keer dit lopende seizoen stapte Sporting niet als winnaar van het veld. Het team van Franky Vercauteren moest per se winnen, maar maakte ook in Bazel geen goede indruk. Na dik twintig minuten kon Rui Patricio niet de 1-0 van Fabian Schär voorkomen. Na rust liep FC Basel verder uit, ondanks dat Cabral na een klein uur spelen zijn tweede gele kaart kreeg. Valentin Stocker en Philipp Degen zorgden voor een ruimere zege. Ricky van Wolfswinkel had enkele malen uitzicht op een doelpunt, maar ook de Nederlander deelde mee in de sportieve malaise.

Rubin Kazan - Internazionale 3-0
Na twee minuten spelen verscheen de openingstreffer reeds op het scorebord. Alan Kasaev zette goed door aan de linkerkant en zette de bal voor. Juan Jesus raakte het leer compleet verkeerd en trof de paal. In de rebound strafte Gokdeniz Karadeniz de blunder van de Braziliaan af: 1-0. Het was veelzeggend dat de inzet van Rodrigo Palacio op de paal in de 66e minuut het tweede hoogtepunt van het duel in Kazan was. Vijf minuten voor tijd zorgde invaller Salomón Rondón voor de 2-0. Hij was slimmer dan een andere invaller, Isaac Donkor, en schoot via de paal binnen. In de extra tijd bepaalde de Venezolaan ook de eindstand: 3-0.

Lazio - Tottenham 0-0
In een zeer onderhoudende eerste helft werd niet gescoord. Gareth Bale werkte de bal al na vijf minuten achter Federico Marchetti, maar het doelpunt van de Welshman werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Bij Lazio was Libor Kozak de gevaarlijkste man op het veld, maar hij benutte niet zijn kansen. Een inzet van Cristian Ledesma ging tegen het aluminium. Lazio was na de onderbreking beter dan Tottenham, maar wederom werd niet gescoord. Kozak miste na een uur spelen weer een kans en met een geweldige redding stond Hugo Lloris een rake kopbal van Michaël Ciani in de weg.

Helsingborgs IF - Levante 1-3
Het team van trainer Juan Ignacio Martinez legde in de eerste helft al de basis voor de overwinning. Na een uitstekende lange bal van Rubén Garcia zorgde Ángel in de achtste minuut al voor de 0-1. Par Hansson had geen antwoord op zijn inzet. Tien minuten voor rust was het opnieuw raak. Na een voorzet van Pedro Rios kopte Pape Diop de bal geplaatst achter Hansson: 0-2. Helsingborgs had ook na rust wederom veel balbezit, maar dat resulteerde niet in een doelpunt. Tien minuten voor rust bepaalde Vicente Iborra de eindstand. Na een pass van José Javier Bakero passeerde ook hij Parsson en was het duel definitief gespeeld: 0-3. De tegentreffer van Thomas Sorum in de slotminuten was er een voor de statistieken: 1-3.