Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bekerduel tussen Ajax en AZ in geheel overgespeeld

Laatste update:

De wedstrijd wordt op donderdag 19 januari om 14:30 uur afgewerkt en zal waarschijnlijk gewoon weer in de Amsterdam ArenA gespeeld worden. Daar bestaat nog geen duidelijkheid over: wat wél zeker is, is dat het duel wordt afgewerkt zonder publiek. De aanklager betaald voetbal legde Ajax eerder deze woensdagochtend nog een schikkingsvoorstel van één voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek en een boete van 10.000 euro op.

Vorige week werd het bekerduel acht minuten voor het rustsignaal stopgezet, nadat Gertjan Verbeek zijn team van het veld haalde. Hij deed dat omdat Bas Nijhuis rood gaf aan Esteban, die op het veld door een negentienjarige hooligan met een stadionverbod werd aangevallen. Esteban wist de aanval van zich af te slaan en gaf vervolgens twee rake trappen, wat hem op rood kwam te staan.

De KNVB liet daags na de wedstrijd al weten dat het de Costa Ricaanse keeper niet zou vervolgen voor de rode prent en dacht vervolgens na over wat het moest doen met het bekerduel. Woensdag werd de beslissing bekendgemaakt: Ajax en AZ gaan overnieuw beginnen, bij een stand van 0-0 en met elf tegen elf. Esteban mag dus gewoon meedoen en de openingstreffer van Van der Wiel wordt weggestreept. De gegeven gele kaarten voor Ajax-middenvelder Eyong Enoh en AZ-aanvaller Jozy Altidore komen ook te vervallen.

Ajax en AZ spelen op donderdagmiddag 19 januari dus tegen elkaar in de beker en komen elkaar drie dagen later opnieuw tegen: dan in Alkmaar en in competitieverband. "De wedstrijd uitspelen was geen optie. AZ zou dan met tien man verder moeten spelen na de rode kaart van AZ-doelman Esteban, dat vinden wij onrechtvaardig", legde directeur betaald voetbal Bert van Oostveen de beslissing van de KNVB uit. "De 1-0 stand als eindstand bepalen werd door ons direct uitgesloten." De winnaar van het bekerduel treft in de kwartfinale de amateurs van GVVV.

Dit is de juiste beslissing

Meer nieuws

De Telegraaf verwacht basisplaats op EK voor 'rising star' van Nederlands elftal
7
VZ Kort: Dordrecht pikt nieuwe trainer op bij Feyenoord na vertrek van Santoni
77
Chelsea bevestigt komst van Leicester City-manager Enzo Maresca
43
Van der Meijde en partner Schaufeli zetten huis te koop voor ruim 2,5 miljoen
0
Ajax haalt de aanvoerder van Oranje O15 en zijn jongere broertjes weg bij PSV
32
Vrouwelijke fan van NAC Breda doet onhygiënische ontboezeming na promotie
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties