België boekt klinkende overwinning ondanks enorme misser van Lukaku

België - Bosnië-Herzegovina 4-0
België zat al na 28 minuten in een zetel, want na een evenwichtig begin trokken De Rode Duivels de wedstrijd helemaal naar hen toe en scoorden zij twee keer. Een eigen doelpunt van Emir Spahic na een lage voorzet van Thomas Meunier leverde de 1-0 op en na een pass van Dries Mertens maakte Eden Hazard er 2-0 van. Bosnië-Herzegovina mocht van geluk spreken dat men de kleedkamer mocht opzoeken met elf man, want centrale verdediger Ermin Bicakcic deelde een slag uit in het gezicht van Mertens en ontsnapte aan een rode kaart.

Bosnië-Herzegovina probeerde na rust de aanval te zoeken, maar kreeg na een uur het deksel op de neus. Toby Alderweireld scoorde uit een hoekschop van Mertens met een prachtig hakballetje en maakte zijn derde interlandtreffer. Romelu Lukaku (voor open doel naast) en Milan Djuric (kopbal tegen de lat) kregen hierna mogelijkheden om te scoren, alvorens Lukaku na tachtig minuten alsnog zijn treffer vond. De spits van het Everton van Ronald Koeman scoorde met een van richting veranderd schot: 4-0.

Estland - Gibraltar 4-0
Estland scoorde pas na rust, maar had in de eerste helft ook al het net kunnen vinden; zo werd een inzet van Sergei Zenjov van de lijn gehaald. Gibraltar kreeg na het eerste kwartier meer grip en zag zelfs een doelpunt van Joseph Chipolina afgekeurd worden, maar boog na de pauze alsnog voor Estland. Mattias Käit maakte er 1-0 van en Konstantin Vassiljev verdubbelde met een prachtige boogbal de marge. In de tweede helft waren Käit (volley) en Sergei Mosnikov (van richting veranderd schot) verantwoordelijk voor de 3-0 en 4-0.

Griekenland - Cyprus 2-0
Griekenland kwam na twaalf minuten op voorsprong: Konstantinos Mitroglou schoot in de korte hoek raak na een lage voorzet van Konstantinos Fortounis. De treffer had vanwege een overtreding op Konstantinos Charalampidis eigenlijk afgekeurd moeten worden. Konstantinos Manolas maakte er in de slotfase van de eerste helft 2-0 van. Cyprus probeerde na de pauze wel wat terug te doen, maar de zege voor Griekenland kwam geen moment meer in gevaar.

Tag iemand die deze kans van Romelu Lukaku OOK zou missen!