Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

België pleit voor gelijkspel tegen Zweden na terreuraanslag: 'Beste oplossing'

Laatste update:

De CEO van de Belgische voetbalbond, Manu Leroy, was daar duidelijk over. "De beste oplossing", noemde hij die keuze. De UEFA is momenteel bezig met een onderzoek over de afwikkeling van de wedstrijd. Het is nog onbekend of de wedstrijd wordt hervat, een gelijkspel blijft staan of dat Zweden een reglementaire verliespartij moet aanvaarden.

"Daar zullen wij niet op aandringen", verwijst Leroy naar die laatste mogelijkheid. "We willen respect tonen voor wat er gebeurd is. Ik zal contact opnemen met de Zweedse en de Oostenrijkse federatie én met UEFA. Op een bepaald moment moeten moraal en ethiek de bovenhand nemen."

België is al geplaatst voor het aankomende EK van 2024, maar een overwinning tegen Zweden was nog wel van belang voor het veroveren van de eerste plek in de poulefase. Daarmee zouden een aantal sterke opponenten ontlopen kunnen worden in Duitsland. Maar dat is "van ondergeschikt belang nu", verklaart de Belgische bond.

Dinsdagochtend reageerde de Zweedse voetbalbond al op de terroristische aanslag in Brussel. "Het Zweedse voetbal is in rouw", berichtte de bond op sociale media. "Er zijn ons twee mensen ontvallen die in Brussel op de been waren om iets te doen wat vanzelfsprekend zou moeten zijn: het Zweedse nationale team steunen."

"Wij denken ook aan al uw supporters in Brussel", richt de bond zich tot de in het Koning Boudewijnstadion aanwezige fans. "We weten dat je bang en ongerust was. Toch bleef je kalm en volgde je de instructies op die over de luidsprekers klonken."

"Onze gedachten gaan uit naar de familieleden van de slachtoffers. We zullen degenen die het slachtoffer werden van deze roekeloze aanval nooit vergeten. Zorg voor elkaar", besluit de bond.

Meer nieuws

Albers bevestigt concrete interesse in Taylor, maar laat naam club achterwege
5
De Mos voorspelt het astronomische bedrag dat PSV voor Bakayoko gaat ontvangen
10
Pak 4,8x je inzet als Uitblinker De Jong minstens 2 keer scoort voor PSV!
0
Albers reageert live op tv op geruchten over terugkeer Van de Beek naar Ajax
30
Messi wendt zich tot camera om frustratie over curieuze spelregel te uiten
11
Gullit: 'Als Ancelotti hetzelfde zou doen bij Ajax, wordt het grote paniek'
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties