Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Belgische bond heeft sollicitaties binnen: 'interessante namen' melden zich

Laatste update:

Voor het aanstellen van een nieuwe oefenmeester zette de Belgische bond eerder al een heuse taskforce op. Twaalf dagen na de uitschakeling op het WK zette de bond een vacature uit voor een nieuwe bondscoach. De nieuwe trainer moet een 'serial winner zijn, internationale ervaring hebben en een peoplemanager en een tactisch expert zijn'. Geïnteresseerden hadden tot afgelopen maandagnacht de tijd om te reageren. Ook wil de KBVB een technisch directeur aanstellen. Mocht die persoon mee willen bepalen wie de nieuwe bondscoach wordt, dan is daar wel haast bij. Vrijdag worden de eerste kandidaten namelijk benaderd.

De taskforce wordt gevormd door Peter Bossaert (CEO KBVB), KBVB-bestuurders Sven Jaecques (sportief directeur Royal Antwerp), Pierre Locht (CEO Standard Luik) en Bart Verhaeghe (voorzitter Club Brugge). Zij bekijken dinsdag de ingestuurde cv's en zullen vrijdag in een vergadering beslissen welke potentiële bondscoaches worden benaderd. "Er zijn heel veel kandidaten binnengekomen en daar zitten enkele heel interessante bij", zo valt te lezen in Het Nieuwsblad. Bekend is onder meer dat de Fransman Hervé Renard heeft gesolliciteerd.

De huidige bondscoach van Saudi-Arabië was met dat land actief op het WK in Qatar. In de eerste groepswedstrijd versloegen zij de latere wereldkampioen Argentinië met 2-1. De tweede ronde werd uiteindelijk niet gehaald. De sollicitatie van Renard is bijzonder te noemen, daar hij nog een contract voor drie jaar heeft in de Golfstaat. Naar eigen zeggen kan hij onder die verbintenis uit. Renard is vooral bekend van zijn dienstverbanden in Afrika. Hij stond aan het roer bij Ghana, Zambia, Angola, Algerije, Marokko en Ivoorkust.

Weinig animo
Enkele Rode Duivels, waaronder Romelu Lukaku, Toby Alderweireld en Loïs Openda, pleitten eerder al om Thierry Henry, de assistent van Roberto Martínez, aan te stellen en dus te promoveren tot bondscoach. De taskforce wilde echter afwachten of Henry zich zelf aanmeldde. Volgens Het Nieuwsblad is er weinig animo om de 123-voudig Frans international hoofdcoach te maken. Henry fungeerde sinds 2021 als rechterhand van de inmiddels bij Portugal aangestelde Martínez.

Ook de naam van Michel Preud'homme is gevallen, zowel voor de functie van bondscoach als die van technisch directeur. Preud'homme heeft echter geen kandidatuur ingestuurd. Henry daarentegen liet informeel weten dat hij de job wel ziet zitten. Ook Pirlo zou geïnteresseerd zijn. Of hij aan de eerdergenoemde eisen voldoet is nog maar de vraag. "Een term als 'serial winner' past niet bij zijn trainerscarrière tot nu toe, na een mislukte passage bij Juventus en een grijs seizoen in Turkije. Een groot contrast met zijn palmares als speler, dat wel", aldus Het Laatste Nieuws.

Meer nieuws

Bizar: Brugge-fan na oliedomme actie door medesupporters (!) in elkaar geslagen
0
Becker schudt Sinkgraven van zich af en scoort prachtig uit 'onmogelijke' hoek
0
Arsenal legt de bal weer bij Manchester City na overwinning op Bournemouth
64
Ipswich keert na afwezigheid van 22 jaar terug in de Premier League
12
Live meepraten in LaLiga: Real Madrid - FC Cadiz
19
Eljero Elia gaat op Instagram de confrontatie aan met Jan Joost van Gangelen
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties