Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Belgische topper wordt door megablunder van de VAR helemaal overgespeeld

Laatste update:

Net voor Kerstmis ging het mis in België. Bij een 0-0 stand kreeg Genk een strafschop toegekend, die in eerste instantie gemist werd door Bryan Heynen maar een doelpunt van Yira Sor opleverde uit de rebound die volgde.

De treffer werd in eerste instantie goedgekeurd door arbiter Nathan Verboomen, maar hij werd even later gecorrigeerd door de dienstdoende VAR. Op advies van de videoscheidsrechter werd de treffer geannuleerd, want Sor was te vroeg ingelopen.

De VAR zag echter over het hoofd dat ook Anderlecht-speler Yari Verschaeren eveneens te vroeg was ingelopen, dus achteraf had het doelpunt wél gewoon moeten tellen. Uiteindelijk trok Anderlecht de wedstrijd naar zich toe, maar Genk liet het er niet bij zitten.

Genk wilde een replay van de verloren topper, al werd de eis in eerste instantie van tafel geveegd door het Professional Referee Department. Vervolgens stapte de club naar de Disciplinaire Raad, die Genk wel in het gelijk stelde. "De scheidsrechter heeft wel degelijk een vergissing begaan in de toepassing van de spelregels", zo oordeelt de Disciplinaire Raad.

Het Belgische topduel zal dus definitief overgespeeld worden, al is nog niet bekend wanneer de replay zal plaatsvinden. Beide clubs zijn zowel in de Croky Cup als in de Europese toernooien niet meer actief.

In de Jupiler Pro League staat Anderlecht momenteel acht punten achter op koploper Union Saint-Gilloise, dus die achterstand zal door annulering van de Belgische topper (tijdelijk) oplopen tot elf punten. Genk staat vijfde en kan bij een zege op Anderlecht de derde plek veroveren.

Meer nieuws

Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
186
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
10
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties