Beloften van Ajax en PSV aan kop in Jupiler League

VVV-Venlo - Jong PSV 1-2
De ploeg van Steijn had veel balbezit, maar creëerde nauwelijks doelrijpe kansen. Na een dik half uur spelen opende Clint Leemans de score met een afstandsschot: 1-0. Tien minuten later kwam Jong PSV op gelijke hoogte via een kopbal van Sam Lammers: 1-1. Na de onderbreking miste Ralf Seuntjens een strafschop. Dat was was niet de enige domper voor VVV: Leemans kreeg luttele minuten later een tweede gele kaart. De ploeg van Steijn raakte daarna via Johnatan Opoku nog de paal. Jong PSV stapte uiteindelijk als winnaar van het veld: Jordy de Wijs schoot op schitterende wijze een vrije trap binnen.

FC Dordrecht - NAC Breda 1-2
Dankzij een doelpunt van Cyriel Dessers gingen de bezoekers met een voorsprong de rust in. In de 25e minuut zette Giovanni Korte voor en was het Dessers die het leer tegen de touwen kopte: 0-1. De voordelige marge verdween negen minuten na rust. Een inzet van Ricky van Haaren werd van richting veranderd, waardoor Andries Noppert geen kans maakte. De punten gingen echter naar het team van Dijkhuizen. Een vrije trap van NAC bleef hangen in het zestienmetergebied, waarna Gianluca Nijholt de lat raakte en Gino Demon voor de winnende treffer aan De Krommedijk kon zorgen: 1-2.

SC Cambuur - De Graafschap 1-1
De ploeg van Rob Maas had voor rust niets te vrezen van De Graafschap, maar had moeite om te scoren. Na een half uur was het raak. Jergé Hoefdraad schoot raak na voorbereidend werk van Raymond Gyasi: 1-0. In de tweede helft kroop De Graafschap iets meer uit de schulp. Grote kansen waren er echter niet te bespeuren. Cambuur had een tweede keer kunnen scoren en kreeg uiteindelijk het deksel op de neus. Na voorbereidend werk van Nathaniel Will kopte Piotr Parzyszek raak: 1-1. Het was pas de eerste kans voor de bezoekers. In de slotfase voorkwam Filip Bednarek met twee reddingen nog een winnende treffer voor Cambuur.

FC Den Bosch - FC Volendam 2-5
Het bezoek legde in de eerste helft de basis voor de doelpuntrijke overwinning. Rihairo Meulens tekende al vroeg in de wedstrijd voor de 0-1, al nivelleerde Jonas Heymans twintig minuten later de tussenstand in Den Bosch. Meulens slaagde er vijf minuten voor rust echter weer in om te scoren. Na de onderbreking liep FC Volendam verder uit, dankzij twee voltreffers van Gyliano van Velzen en een doelpunt van Jack Tuyp. Tussendoor kon de thuisploeg alleen nog via Romero Regales scoren, vanaf elf meter.

Jong Ajax - Fortuna Sittard 2-1
Fortuna liep in Amsterdam tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Jong Ajax was voor rust op alle vlakken beter dan de bezoekers. De 1-0 mocht er zijn: een één-tweetje zette Abdelhak Nouri vrij voor Leon ter Wielen, die de tegentreffer niet kon voorkomen. Na rust gleed Pelle Clement de 2-0 van de Amsterdammers binnen. Fortuna kreeg daarna kansen en verkleinde via een rake kopbal van Luc Mares de achterstand. Jong Ajax beëindigde het duel met tien man, omdat Adham El Idrissi twee keer geel kreeg.

FC Eindhoven - Achilles'29 2-1
Eindhoven nam het initiatief en na drie kansen voor Rafael Uiterloo was het na een kwart wedstrijd raak. Mischa Boelens gleed de bal na een uitstekende actie van Augustine Loof achter zijn eigen keeper: 1-0. Onder anderen Mart Lieder had de marge hierna kunnen verdubbelen, maar het bleef tot de rust bij die ene treffer. Na 65 minuten viel de tweede treffer alsnog: Lieder was het eindstation van een Eindhovense counter. Achilles had daarvoor in de persoon van Kürsad Sürmeli de paal geraakt, maar deed pas in de slotfase wat terug in het Jan Louwers Stadion. Thijs Hendriks was verantwoordelijk voor de 2-1.

FC Emmen - Almere City FC 2-0
Almere had al na vijftien seconden toe kunnen slaan in Emmen, maar linksbuiten Sylvester van de Water schoot over. Na mogelijkheden voor onder anderen Henk Bos en Yener Arica was het Cas Peters die de score opende. Hij profiteerde na 23 minuten van balverlies van Gaston Salasiwa: 1-0. Dat was ook meteen de ruststand in de JENS Vesting. Emmen verdubbelde na ruim een uur spelen de marge en dat was ook meteen de eindstand: Rogier Krohne schoot de bal onder Chiel Kramer door in het doel.

Jong FC Utrecht - RKC Waalwijk 1-3
De eerste serieuze mogelijkheid in De Galgenwaard was voor Pieter Langedijk, maar hij schoot na negen minuten op het been van David Jensen. Na negentien minuten was het alsnog raak voor RKC: Johan Voskamp rondde bij de tweede paal koelbloedig af. In de tweede helft verdubbelde RKC al na drie minuten de marge en opnieuw zag Voskamp zijn naam op het scorebord verschijnen. Utrecht deed via een van richting veranderd schot van Nacer Barazite wat terug, maar RKC bracht de marge door een schot van Moussa Sanoh terug tot twee.

MVV Maastricht - FC Oss 3-0
Thomas Verheijdt maakte in de eerste helft het verschil tussen MVV en Oss. De bonkige aanvaller scoorde na een klein kwartier met zijn linker en de score had voor rust nog hoger uit kunnen vallen, ware het niet dat Verheijdt een goede kans miste, Joeri Schroijen voorlangs mikte en Jordy Croux met een stiftje iets te hoog mikte. MVV nam in de tweede helft alsnog verder afstand van de gasten: Dyon Gijzen scoorde na een mooie voorzet van Croux en Croux nam met een schuiver zelf de 3-0 voor zijn rekening.

Telstar - Helmond Sport 4-2
Telstar leek al in de eerste helft af te rekenen met Helmond. De bezoekers hadden in de beginfase het betere van het spel, maar kwamen na 25 minuten op achterstand door een kopbal van Crescendo van Berkel. Oussama Zamouri ('37) en Fabio Serrarens ('45) bepaalden vervolgens de ruststand op 3-0. Helmond knokte zich na de verplichte onderbreking terug: Jordy Thomassen benutte twee strafschoppen. De bezoekers drongen in de slotfase aan om een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar de 3-3 zou niet vallen. In de plaats daarvan maakte Mohammed Ajnane er 4-2 van.