Beloften van PSV slepen periodetitel binnen; VVV gaat nacompetitie in

RKC Waalwijk - Jong PSV 1-1
PSV vergat zichzelf in het eerste kwartier te belonen, want Simon Poulsen schoot van afstand tegen de lat en een kopbal van Sam Lammers werd tegengehouden door doelman Tamati Williams. Aan de andere kant hoefde Hidde Jurjus maar één keer in actie te komen en de gasten hoopten dan ook dat zij in de tweede helft wél konden scoren. PSV had echter moeite om tot kansen te komen, maar na 68 minuten maakte Lammers zijn negende van het seizoen. Doordat Jurjus hierna een goede redding verrichtte, leek PSV de punten over de streep te kunnen trekken, maar na 87 minuten ging het toch nog mis. Pieter Langedijk mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde niet: 1-1.

FC Volendam - NAC Breda 2-1
NAC zou periodewinnaar worden wanneer men zou winnen en PSV zou verliezen, maar beide scenario's kwamen vrijdag dus niet uit. Het team van Marinus Dijkhuizen begon wel goed en kreeg al gauw kansen via Brandon Barker en Cyriel Dessers. Na 25 minuten was het raak: Dessers profiteerde van een misverstand en scoorde. Volendam gaf zich echter niet gewonnen en kwam na rust terug: Kees Kwakman scoorde bij een hoekschop. De Wijdbroeken moesten door een rode kaart voor Hobie Verhulst even later met tien man verder, maar daar wist NAC niet van te profiteren. Sterker: in de voorlaatste minuut schoot Kevin van Kippersluis na een handsbal vanaf elf meter de 2-1 binnen.

FC Eindhoven - Jong Ajax 2-1
Václav Cerny schoot in de beginfase tegen de paal en kreeg daarna een nieuwe mogelijkheid, maar faalde in de afwerking. Eindhoven liet even later aan de andere kant zien hoe het wel moest, want Dario van den Buijs benutte een strafschop na een overtreding op Mart Lieder. De beloften van Ajax deden er vervolgens alles aan om de achterstand weg te poetsen en werden via onder anderen Donny van de Beek gevaarlijk, maar doelman Ruud Swinkels liet zich niet passeren in het Jan Louwers Stadion. Leek, want vier minuten voor tijd schoot Pelle Clement via de paal de gelijkmaker tegen de touwen. Eindhoven pakte door rake kopbal van Rai Vloet echter alsnog de drie punten.

Achilles'29 - VVV-Venlo 0-3
VVV sloeg in de tweede helft toe in Groesbeek: Ralf Seuntjens scoorde na voorbereidend werk van Jonathan Opoku de 0-1 en Torino Hunte verdubbelde even later de marge in het voordeel van de Limburgers. VVV was in de eerste helft ook al de bovenliggende partij geweest en na de 0-2 was het al helemaal eenrichtingsverkeerd op Sportpark de Heikant. Het VVV van Maurice Steijn slaagde erin om het kwaliteitsverschil nog duidelijker uit te drukken in de score. Na 78 minuten was het namelijk Opoku die uit een hoekschop scoorde en na afloop kon het feest worden gevierd.

MVV Maastricht - SC Cambuur 2-1
Hoewel het meeste balbezit in de beginfase voor Cambuur was, was het met name MVV dat de aanval probeerde te zoeken. De Leeuwarders kwamen echter nauwelijks in de problemen en sloegen na 36 minuten zelf toe: Ricardo Kip scoorde met een prachtig lobje. Cambuur hoopte die voorsprong na rust te verdubbelen en zag een schot van Jergé Hoefdraad geblokt worden. Uit het niets viel vervolgens de gelijkmaker in de persoon van Joeri Schroijen. Cambuur had hierna nog kunnen winnen, maar Kip en Martijn Barto faalden en in de 89e minuut werd het via een kopbal van Dyon Gijzen 2-1 voor MVV.

Fortuna Sittard - FC Emmen 2-2
Fortuna pakte op wonderbaarlijke wijze een punt. Ferry de Regt scoorde een kwartier voor tijd na een mooie boogbal de 1-1 en leek zijn team daarmee een punt te bezorgen, maar in de blessuretijd gebeurde er vervolgens nog van alles in het Fortuna Sittard Stadion. Rogier Krohne maakte er 1-2 van, maar door een treffer van opnieuw De Regt werd het uiteindelijk 2-2. De score was na een klein uur voetballen geopend door Cas Peters, die profiteerde van balverlies van Frank Wiafe. Diezelfde Wiafe en trainer Ben van Dael werden hierna nog met een rode kaart van het veld gestuurd.

FC Den Bosch - Telstar 0-0
De kansen in de eerste helft van de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Telstar waren op de vingers van een hand te tellen. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf gebeurde er wat toen Vykintas Slivka zijn inzet van de lijn gehaald zag worden. Benjamin van den Broek kreeg vlak daarna aan de andere kant ook nog een aardige kans, maar schoot net over. Na rust kreeg de thuisploeg nog een aantal aardige kansen. Arda Havar stuitte echter op Boy de Jong en Darren Maatsen zag een vrije trap net over het vijandelijke doel gaan, waardoor het bij 0-0 bleef.

Jong FC Utrecht - Helmond Sport 1-0
Jong FC Utrecht won tot vrijdagavond nog maar een wedstrijd en leek tegen Helmond Sport vastbesloten dat aantal te verdubbelen. De Domstedelingen begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen na bijna een half uur spelen op voorsprong: Hamza Boukhari schudde een aantal verdedigers af, waarna hij Sylla Sow bediende. De aanvaller drukte daarop af. Utrecht bleef na rust de bovenliggende partij, al ontsnapte de thuisploeg wel aan de gelijkmaker na een klutsbal voor het eigen doel. Kristoffer Peterson verzuimde met nog zo'n twintig minuten te gaan de stand verder uit te breiden, waardoor het thuispubliek tot de laatste minuut op het puntje van de stoel bleef zitten.

De Graafschap - FC Dordrecht 2-3
Het thuispubliek in de Vijverberg kon na twee minuten al op de banken, want Jan Lammers had weinig tijd nodig om de Superboeren op voorsprong te koppen. De hoop op een gelijkmaker voor de bezoekers leek na 53 minuten spelen te vervliegen toen Joël Thomas met een rode kaart moest inrukken. Michael Chacón mocht echter met nog twintig minuten te gaan van de penaltystip aanleggen en schoot de 1-1 beheerst binnen. De Graafschap kwam met nog tien minuten te gaan dankzij Dean Koolhof weer op voorsprong, maar gaf het daarna helemaal uit handen: Ricky van Haaren bracht Dordrecht op gelijke hoogte en dankzij Alessio Da Cruz gingen de bezoekers zelfs nog met de winst aan de haal.

FC Oss - Almere City 2-3
FC Oss schoot in eigen huis uit de startblokken en zette Almere City na drie minuten spelen al op achterstand: het was Boban Lazic die goed naar binnen kapte en met links afrondde. Tom Boere dacht daarna na twintig minuten spelen de marge te verdubbelen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Hij had vlak daarna echter meer mazzel, toen hij ontsnapte aan de aandacht van de verdediging en raak schoot. Oss zat dus op rozen, maar het tij keerde diep in de tweede helft snel. Yener Arica nam de aansluitingstreffer voor zijn rekening, waarna Kaj Ramsteijn twee minuten later de gelijkmaker produceerde. Sven Braken maakte een minuut voor tijd zelfs nog de winnende.