Bendtner brengt Wolfsburg derde prijs in historie

Arturo Vidal debuteerde zaterdag en hield een bitter gevoel over aan de avond. De Chileense topaankoop mocht twintig minuten voor tijd Thiago Alcántara aflossen en leek op weg naar winst, maar het liep toch anders. In een vermakelijke eerste helft in de Volkswagen Arena zag de Zuid-Amerikaan vanaf de bank dat zowel de bekerwinnaar als de kampioen kansen kreeg om de score open te breken. Jérôme Boateng was al in de achtste minuut kansrijk, maar hij schoot de bal met binnenkant voet hard op de lat. Een kwartier daarna kreeg Joshua Guilavogui de bal op het hoofd uit een hoekschop van Ricardo Rodriguez: Manuel Neuer zag de inzet rakelings naast gaan.

Snel daarop was het aan de overkant weer spannend, maar opnieuw bleef een doelpunt uit. Thomas Müller lanceerde Robert Lewandowski en die kaatste de bal naar Douglas Costa. De Braziliaanse aanwinst wilde niet zelfzuchtig zijn en besloot de bal weer opzij te geven aan Lewandowski, maar die stond niet meer in de ideale positie en maakte het niet af. Het bleef boeiend wat er gebeurde op het veld en Neuer was in de laatste tien minuten twee keer betrokken bij een spannend moment. Zo vloog hij op karakteristieke wijze met het hoofd naar een inkomende bal en timede hij kort voor rust mis. Kevin De Bruyne miste vervolgens echter voor open doel, dus werd de fout van Neuer niet bestraft.

Vroeg in de tweede helft maakte Robben het verschil. De flankaanvaller had nog geen schot op doel gelost, maar tekende in de 48ste minuut voor de 0-1: Douglas Costa versnelde op links en zette voor, waarna Lewandowski goed stoorde bij doelman Koen Casteels. Robben dook ineens op en ramde binnen met zijn eerste serieuze poging. Hij maakte zo alweer doelpunt nummer acht in zijn leven tegen VfL Wolfsburg en heeft alleen tegen Hamburger SV meer goals gemaakt (negen). De tegenstander gaf zich echter niet zomaar gewonnen.

Bas Dost, in de eerste helft nauwelijks zichtbaar geweest voor die Wölfe, kreeg een uitstekende pass van De Bruyne. Hij probeerde Neuer vervolgens te verschalken, maar die redde met één hand en was Dost dus de baas. Na die serieuze kans nam Wolfsburg weer wat gas terug, al testte Vieirinha doelman Neuer nog wel van afstand. Josep Guardiola had op dat moment zijn topaankoop Vidal al laten debuteren: de Chileen deed de laatste twintig minuten mee. Na tien minuten had hij al zijn eerste geel te pakken voor een stevige sliding.

Bayern leek op weg naar de zege en de eerste prijs van het seizoen 2015/16, maar Bendtner besloot toch anders. De Deense spits, die Dost was komen vervangen, maakte met zijn vijfde balcontact de 1-1. Hij schoot een voorzet op maat van De Bruyne vanaf rechts van heel dichtbij binnen en bezorgde VfL Wolfsburg zo de laatste strohalm. Vlot daarna brak de blessuretijd aan en die was ook gauw voorbij: daarna kwam het aan op strafschoppen. Vidal en Rodriguez scoorden, waarna Xabi Alonso op Casteels stuitte: De Bruyne en Robben trapten hun pogingen binnen en datzelfde deden André Schürrle en Philipp Lahm. Max Kruse stuurde Neuer de verkeerde kant op, waarna ook Douglas Costa scoorde. De laatste penalty was voor Bendtner en hij kon de druk aan en maakte het af.

Bayern München lijkt de Super Cup te winnen, maar in de 90ste minuut staat de grote man op bij VfL Wolfsburg en wordt het nog 1-1. Wie anders dan... Lord Bendtner! #wolbay #strafschoppen #supercup