Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Benítez rekent af met rivaal en brengt alsnog topclub in halve finale

Laatste update:

Zeker voor Leeds United-manager Neil Warnock was het een zaak om te winnen van Chelsea en dat had alles te maken met zijn verleden met Chelsea-manager Rafa Benítez. Warnock degradeerde in 2007 met Sheffield United uit de Premier League, omdat Liverpool (toentertijd de club van Benítez) in de aanloop naar een Champions League-finale met een B-ploeg speelde tegen Fulham. Fulham won van Liverpool en Warnock degradeerde mede daardoor met Sheffield; een gebeurtenis die hij vooral Benítez kwalijk nam.

Woensdag leek de zoete wraak er even te komen, want Leeds opende op het eigen Elland Road de score via Luciano Becchio. De aanvaller rondde een voorzet van Jerome Thomas op uitstekende wijze af. De grootste kansen in de eerste helft waren voor Chelsea, hoewel El Hadji Diouf namens Leeds een prima mogelijkheid kreeg om de verrassende 2-0 op het bord te zetten. Dat gebeurde niet, en na de pauze liet Chelsea er geen gras meer over groeien.

Eerst zette Juan Mata op aangeven van Victor Moses de gelijkmaker op het bord. Voor de Spanjaard, die profiteerde van dramatisch keeperswerk van Jamie Ashdown, was het alweer zijn twaalfde treffer van het seizoen in alle competities. Nadat Fernando Torres en Frank Lampard flinke kansen hadden gemist werd de 1-2 gemaakt door Branislav Ivanovic, die een hoekschop van Lampard tegen de touwen knikte. De supporters van Leeds gingen er nog een keer achter staan, maar nog geen twee minuten later was het 1-3 via Moses (op aangeven van Mata).

Daarmee was de angel wel uit de wedstrijd, al liet Chelsea het er niet bij zitten. Eden Hazard maakte er uit een pass van David Luiz nog 1-4 van en even daarna pikte ook Torres zijn doelpuntje nog mee. Keeper Ashdown moest een schot van Lampard loslaten, Hazard speelde Torres in, die afrondde. Voor de Spanjaard was het zijn dertiende treffer van het seizoen, de zesde onder het bewind van Benítez.

-

Meer nieuws

Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League
18
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
14
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
10
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
23
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
11
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties